چاپ مطلب
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۳/۳۱ www.sfida.ir

تقویت روحیه خودباوری از دستاوردهای انقلاب اسلامی است/ رفع موانع تولید با مدیریت جهادی


نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی را تقویت روحیه خودباوری دانست و بر اهمیت تولید و فعال بودن چرخه آن تأکید کرد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید رضا تقوی، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران در روز جمعه 31 خردادماه 1398 در ابتدای سخنان اظهار داشت: در آغاز یاد و خاطره و عزتمندی‌های مصطفی چمران ساوه‌ای و همچنین به مناسبت ۲۷ خرداد که مصادف است با صدور فرمان امام راحل برای تشکیل یک‌نهاد انقلابی به نام جهاد سازندگی را گرامی می‌داریم. در جهاد سازندگی جمع بسیاری از نیروهای مخلص، مجاهد، بی توقع و انقلابی گرد هم درآمده‌ و به مناطق محروم رفتند تا مشکلات و ضعف‌های باقی‌مانده را درمان کنند. فعالیت‌ها و تلاش‌های جهادگران در دوران حیات جهاد سازندگی آن‌قدر زیبا و ارزشمند بوده است که هنوز بعد از سال‌ها از ادغام جهاد در وزارت جهاد کشاورزی همچنان یاد و خاطره آن عمرانی‌ها، آبادانی ها و تلاش‌های انسان دوستانه آن‌ها را گرامی می‌داریم.

تقوی با اشاره به نام‌گذاری مقام معظم رهبری به سال رونق تولید گفت: امسال سال رونق تولید است که از طرف مقام معظم رهبری انتخاب‌شده است. همان‌طور که می‌دانیم تولید یکی از ارکان اقتصاد در جامعه به‌حساب می‌آید. تولید تداوم وجودی حیات انسان است و با تولید چرخه حیات انسان به حرکت درمی‌آید. اگر تولید در جامعه متوقف شود چرخ حیات وزندگی هم متوقف می‌شود.

گندمی را زیرخاک انداختند                  پس ز خاکش خوشه‌ها بر ساختند

بار دیگر کوفتندش ز آسیا                       قیمتش افزود و نان شد جان‌فزا

باز نان را زیر دندان کوفتند                    گشت عقل و جان و فهم هوشمند

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در ادامه خاطرنشان ساخت: چرخه تولید از یک صحنه به صحنه دیگر منتقل می‌شود و درنهایت باید به نتیجه برسد. این تولید است که تعیین‌کننده نیازهای فردی و اجتماعی یک جامعه محسوب می‌شود.

در روایتی، امام صادق (ع) می‌فرمایند: تولید موجب گشایش زندگی فردی و خانوادگی و تأمین نیازهای دیگران می‌شود. همچنین امام علی (ع) از دست رنج خود و حاصل تولیدات خود هزار برده خرید و آزاد کردند.

وی تصریح کرد: تولید نشانی از قدرت به شمار می‌آید و هرگاه خط تولید افزایش یابد، جامعه هم قدرتش بیشتر می‌شود. همچنین می‌توان گفت تولید باعث ازدیاد اعتمادبه‌نفس در جامعه می‌شود. با افزایش اعتمادبه‌نفس، افراد جامعه می‌توانند مشکلات خود را به‌راحتی حل کنند.

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به سخنان امام راحل تشریح کرد: اتکابه‌نفس بعد از اعتماد به خداوند منشأ خیرات است و دشمنان سعی می‌کنند برای تسلط بر یک ملت اعتمادبه‌نفس را از آنان بگیرند.

تقوی در خصوص ارزش تولید گفت: باید تولید را یک کار ارزشمند دانست تا تولیدکننده از ثواب آن بهره‌مند شود. همان‌طور که پیغمبر اکرم (ص) دست سعد انصاری را بوسید. پیامبری که اشرف موجودات است خم شد و بر دست تولیدگر بوسه زد. تولیدگر باید چنین مقامی داشته باشد. تولیدکننده گنج‌های یک جامعه محسوب می‌شوند و باید موانع را سر راهشان برداریم و در این مسیر بینش غلط را حذف کنیم و با اصلاح مدیریت، مدیریت جهادی را به کار بگیریم؛ همچنین قوانین هم نیازمند بازنگری است در این مسیر که باید موردتوجه قرار بگیرد.

وی خاطرنشان کرد: همان‌طور که می‌دانید یکی از نهادهای مهم تولیدکننده در کشور کشاورزی است که متولی آن وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد و از آن حیث که معیشت مردم وابسته به آن است از اهمیت بالایی برخوردار است.

ما هیچ کمبودی در وزارت جهاد کشاورزی نداریم. در سال ۱۰ میلیون تن تولید شیر داشته و بیش از ۸۰۰ هزار تن نیز گوشت، ۱۴ میلیون تن غله و یک‌میلیون تن تخم‌مرغ هم سالانه در کشور تولید می‌شود. در زمینه تولید گندم و شکر در مرز خودکفایی رسیده‌ایم و اگر اقلامی در بازار با کمبود مواجه شد، برای تنظیم بازار آن‌ها را وارد می‌کنیم تا با مشکل کمبود مواجه نشویم.

وی امکانات تولید در کشور را مطلوب ارزیابی کرده و عنوان کرد: امروز در بسیاری از اقلام از مصرف داخلی نیز بیشتر تولید می‌کنیم و واردات برخی مایحتاج به دلیل تنظیم بازار است. باید سیاست‌گذاری‌هایی که صورت می‌گیرد با دقت انجام شود و اقلام موردنیاز معیشت مردم به‌وفور تولید شود. حتی ما در برخی اقلام حتی اضافه بر تولید هم داریم. همچنین باید سیاست‌گذاری‌ها اصلاح شود تا زحمت متخصصان و محققان پایمال نشود.

نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان ساخت: در حال حاضر ما کشت‌های گلخانه‌ای داریم که هزار برابر نسبت به قبل افزایش تولید داشته است. برای توزیع در بازار از پرورش ماهی در قفس و اصلاح نژاد در دام هم استفاده کرده‌ایم. باید کشاورزی را تقویت کنیم و نگاه ویژه‌تری به وزارت جهاد کشاورزی داشته باشیم. از برکت این تلاش‌هاست که امکانات معیشتی به‌وفور در جامعه وجود دارد.

تقوی تأکید کرد: سیاست‌گذاری غلط باعث تبعات قیمت‌گذاری در بازار می‌شود و باید در این مسیر تلاش بیشتری کرد تا زحمات جهادگران به نتیجه برسد.

گزارش اجمالی از بخش کشاورزی در چهار دهه تلاش(1397-1356)

 

 

 



© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به " شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی" میباشد.