چاپ مطلب
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۲/۱۰ www.sfida.ir

احیای حدود چهار هزار هکتار از باغات رهاشده چای به چرخه تولید با تسهیلات صندوق چای


مديرعامل صندوق حمايت از توسعه صنعت چاي کشور گفت:با پرداخت تسهیلات بدون بهره به باغداران چای حدود چهار هزار هکتار از باغات رهاشده به چرخه تولید بازگردانده شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت مادر تخصصی؛ محمدرضا طاهرزاده لياسي، مديرعامل صندوق حمايت از توسعه صنعت چاي کشور افزود:: این صندوق یک‌نهاد توسعه‌ای است که در اواخر  اسفندماه  سال  1393 در راستای توسعه صنعت چای و با بهره‌مندی از سرمایه انسانی کارآمد، متعهد و متخصص و به‌منظور تشکیل سرمایه، تقویت  و بهبود کیفیت سرمایه‌گذاری و تحقق مدیریت بهینه تأمین، تجهیز، تخصیص منابع مالی و اعتباری و توسعه دانش‌بنیان و کارآفرین، بهبود رقابت‌پذیری و افزایش ارزش‌افزوده بخش و توسعه و گسترش خدمات و نهادهای مکمل با سرمایه اولیه مبلغ 85 میلیارد ریال به نسبت 49 درصد سهم دولت و 51درصد سهم بخش غیردولتی (70درصد سهم چای‌کاران، 25درصد سهم کارخانه‌ها چای‌سازی و 5درصد سهم تجار و بازرگانان) تأسیس شد.

وی درباره مهم‌ترین اقدامات و فعالیت‌های انجام‌شده در طول این مدت گفت:پرداخت تسهیلات جاری از محل منابع صندوق به سهامداران چای‌کار و کارخانه‌دار از نخستین اقدامات صندوق است که تاکنون مبلغ 625 میلیارد و 205 میلیون و 62 هزار ریال تسهیلات از منابع صندوق که از مبلغ مذکور مبلغ 463 میلیارد و 555 میلیون و 664 هزار ریال به 39819  چای‌کار عضو و مبلغ 161 میلیارد و 649 میلیون و 3978 هزار ریال به تعداد 219 کارخانه‌ها چای‌سازی تجهیز و نوسازی با پرداخت تسهیلات کم‌بهره پرداخت‌شده است.

طاهرزاده لياسی درباره قرارداد با بانک‌های توسعه تعاون و قرض‌الحسنه مهر ایران گفت: صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور علاوه بر تسهیلاتی که از منابع و محل سرمایه موجود صندوق به سهام‌داران پرداخت می‌کند، با سپرده‌گذاری در بانک‌های توسعه تعاون و قرض‌الحسنه مهر ایران امکان دریافت تسهیلات کم‌بهره را برای سهام‌داران فراهم کرده است به‌طوری‌که تا تاریخ 29 اسفندماه 1397 تعداد 292 نفر از چای‌کاران  و به مبلغ 16 میلیارد و 188 میلیون 600 هزار ریال برای دریافت تسهیلات کم‌بهره (چهار درصد) و خرید ماشین‌آلات کشاورزی اعم از دستگاه هرس تک‌نفره و دونفره، دستگاه برگ چین تک و دونفره  و ... به بانک قرض‌الحسنه مهر ایران معرفی‌شده‌اند.

مديرعامل صندوق حمايت از توسعه صنعت چاي کشور گفت: تا تاریخ 29 اسفندماه 1397 تعداد 71 نفر از چای‌کاران به مبلغ 6 میلیارد 188 هزار و 300 هزار ریال  برای دریافت تسهیلات کم‌بهره و خرید ماشین‌آلات کشاورزی اعم از دستگاه هرس تک‌نفره و دونفره، دستگاه برگ چین تک و دونفره و همچنین تعداد  26 کارخانه چای‌سازی به مبلغ 28 میلیارد 440 میلیون ریال برای دریافت تسهیلات کم‌بهره ( هفت درصد) و خرید کالرسورتر، بهداشتی کردن، احداث سوله، نصب دستگاه بسته‌بندی چای، خرید وینوور، تابلو برق، سرامیک کاری، بازسازی سرویس بهداشتی، خرید مه پاش صنعتی، توسعه سالن تفکیک  و ... به بانک توسعه تعاون معرفی‌شده‌اند.

وی درباره تدوین و اجرای طرح باغ و کارخانه (کشاورزی قراردادی) اظهار داشت:طرح باغ و کارخانه یک نوع کشاورزی بر مبنای قرارداد بین باغدار چای و کارخانه‌داران در هر منطقه است که با نظارت سازمان چای کشور و حمایت صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور منعقد می‌شود. باغدار با اجرای به زراعی  و مکانیزه کردن باغات باعث افزایش کیفیت و کمیت برگ سبز شده و کاهش  20تا30درصدی ضایعات در مراحل تبدیل در کارخانه‌های چای‌سازی و افزایش کیفیت و کمیت چای خشک خروجی می‌شود.

طاهرزاده تصریح کرد: بر اساس قرارداد یادشده، باغداران چای هر منطقه، برگ سبز کیفی را تحویل کارخانه‌داران می‌دهند و در عوض کارخانه‌دار موظف است به ازای هر کیلو چای سبز باکیفیت و مطلوب حداقل یک هزار تومان بالا‌تر از باغداران پرداخت کند و این امر باعث افزایش درآمد و ماندگاری باغداران و احیای باغات رهاشده چای و افزایش کیفیت و بهای چای خشک می‌شود.  در حال حاضر سه کارخانه چای‌سازی در این طرح مشارکت داشته و مبادرت به انعقاد قرارداد کرده‌اند.

 مديرعامل صندوق حمايت از توسعه صنعت چاي کشور درباره راه‌اندازی بورس چای خشک در منطقه آزاد انزلی گفت: با برنامه‌ریزی، پیگیری‌های مداوم و دریافت مجوزهای لازم، محصول چای به‌عنوان یک کالای کشاورزی، در بورس کالا عرضه‌شده  است. این اقدام در منطقه آزاد تجاری انزلی صورت گرفته و امروزه محصول چای خشک در ارقام مختلف (شکسته، ممتاز، باروتی و قلم) در تابلوی بورس به نمایش گذاشته می‌شود و تولیدکنندگان می‌توانند از این طریق نیز، چای تولیدی خود را به فروش برسانند که به دنبال عملیاتی و اجرائی شدن این امر هستیم.

وی دراین‌باره خاطرنشان ساخت: با عنایت به اینکه یکی از مهم‌ترین دستاوردهای عرضه چای در بورس کالا، اطﻤﯿﻨﺎن ﺧﺎطـﺮ باغداران و کارخانه‌های چای، ﻓﺮوش ﻣﺤﺼﻮل باقیمت شفاف و درﯾﺎﻓﺖ ﻣﻄﺎﻟﺒﺎت به‌صورت نقدی اﺳﺖ، موجب حمایت از رشد و توسعه تولید چای ایرانی خواهد بود.

طاهرزاده افزود: این صندوق به دنبال تدوین الگوی مناسب برای ارائه خدمات مطلوب در راستای استقرار و تکمیل زنجیره تولید محصول چای است .

مديرعامل صندوق حمايت از توسعه صنعت چاي کشور درباره قرارداد عاملیت اعطای تسهیلات به زراعی باغات چای و فرآوری چای با سازمان چای کشور گفت: در سال 1395 به ترتیب مبلغ  30 میلیارد ریال و  300  میلیارد ریال از طریق سازمان چای کشور برای اجرای قرارداد عاملیت در اختیار صندوق چای قرار گرفت که تاکنون مبلغ 215 میلیارد و 345 میلیون  996 هزار ریال برای اجرای عملیات هرس کف بر و کمربر در باغات چای، اصلاح و احیای آن‌ها، ارتقای ضریب مکانیزاسیون، نوسازی، بهینه‌سازی مصرف انرژی و  بهداشتی کردن کارخانه‌های چای پرداخت‌شده است.

وی از انعقاد قرارداد همکاری با پژوهشکده چای کشور برای افزایش کیفیت، کمیت و راندمان تولید چای خبر داد و افزود: اجرای طرح پهنه‌بندی و تغذیه باغات چای با مساعدت 600 میلیون ریال، اجرای طرح آبیاری قطره‌ای با مساعدت 200 میلیون ریال و اجرای طرح توصیه کودی باغ‌های چای آلوده با مساعدت500 میلیون ریالتوسط صندوق از دیگر فعالیت‌های مهم صندوق بوده است.

طاهرزاده درباره اجرای بیمه فراگیر باغ‌های چای استان‌های گیلان و مازندران اعلام کرد:  در سال زراعی 1397، تعداد 26370 نفر از چای‌کاران به مبلغ 33 میلیارد و 633 میلیون و 746 هزار ریال تحت پوشش بیمه فراگیر قرار گرفتند و  تفاهم‌نامه همکاری برای بیمه روستایی و عشایری برای سهامداران عضو چای با صندوق بیمه عشایری در سال 1397انجام‌شده است.

وی درباره برنامه اجرایی به زراعی باغات چای در سال 1398 گفت: چای‌کاران انگیزه لازم را برای دریافت تسهیلات به‌منظور به‌زراعی و هرس کف‌بر و کمربر رادارند و بر اساس آمار اعلام‌شده سازمان چای بالغ‌بر 2920 هکتار هرس کف‌بر و 1958 هکتار هرس ‌کمربر تاکنون تحقق‌یافته است که با ادامه ارائه تسهیلات به‌زراعی می‌توان به اصلاح ساختار چای و تولید محصول کیفی در سال‌های آتی امیدوار بود.

طاهرزاده تصریح کرد: برای ادامه عملیات به زراعی در سال  1398 اعتباری بالغ بر 34 میلیارد تومان برآورده می‌شود.

 

 



© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به " شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی" میباشد.