رئيس هيئت مديره و مديرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در پیامی سیاست ها و برنامه های محوری مورد نظر این شرکت را به نمایندگان شرکت مادر تخصصی در صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛سيدعبدالکريم رضوی اردکانی، رئيس هيئت مديره و مديرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی طی نامه ای سیاست ها و برنامه های محوری در صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی را به شرحی که در پی می آید ابلاغ نمود: همانگونه که واقف هستید از سال 1383 باهدف ساماندهی نظام تأمین مالی و اعتباری و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تشکیل صندوقهای غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی در دستور کار این شرکت قرار گرفته است و با عنایت خداوند متعال تاکنون113 صندوق تشکیل و مجموع سرمایه این صندوقها تاکنون بالغ بر 15000میلیارد ریال افزایش یافته است.
صندوقهای مزبور در فرایند توسعه کمی و افزایش سرمایه خود با ارایه خدمات مناسب در قالب تسهیلات به صورت قرض الحسنه با کارمزد حداکثر 4 درصد و همچنین تشکیل صندوقها با رویکرد و محوریت تولیدکنندگان و تشکل های تولیدکنندگان بخش کشاورزی فضای اعتماد و اطمینان بخشی را در بین جامعه تولیدکنندگان فراهم نموده اند که این موضوع سرمایه بسیار بزرگ اجتماعی را به ارمغان آورده است، این مهم پشتوانه بسیار بزرگی برای پایداری و توسعه کیفی و عمق بخشی به فعالیت ها بوده به نحوی که صندوقهای غیردولتی علاوه بر جایگاه مالی و اعتباری به عنوان یک زیرساخت توسعه ای شرایط تأمین، تجهیز و تخصیص منابع مالی و اعتباری را فراهم آورده اند .
در مقطع کنونی با وجود ظرفیت های قانونی بسیار وجمع و انباشت سرمایه ای مناسب و با توجه به مطالبات برنامه ریزان و سیاستگذاران کلان کشور و جامعه هدف و سهامداران صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی، ضرورت دارد صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی به عنوان یک پیکره واحد و ضمن تکثر و استقلال مالی و حقوقی، بتوانند جایگاه خود را در پیشبرد برنامه های توسعه ای بخش کشاورزی با رویکرد استقرار زنجیره های تولید در بخش کشاورزی تعریف ، تبیین و تثبیت نمایند.
با توجه به مراتب یادشده سیاست ها و برنامه های محوری مورد نظر این شرکت را بشرح ذیل برای اجرا ابلاغ می گردد.
1- اصلاح نظام تخصیص منابع صندوقها از طریق اصلاح آئین نامه تسهیلات و عملیاتی کردن قراردادهای مبتنی بر قانون عملیات بانکی بدون ربا و ورود عملیاتی با رویکرد زنجیره ارزش در قالب مدلهای ارایه خدمت که ضرورت دارد با مشارکت نمایندگان در صندوق ها و با هماهنگی شرکت مادرتخصصی ابعاد اجرایی موضوع تبیین، تدوین و پس از طی فرایند قانونی اجرایی شود.
2-بند (ج) ماده 33 قانون برنامه ششم توسعه کشور :
همانگونه که مطلع هستید قانون گذار مکلف کرده است تا پایان برنامه ششم توسعه کشور سرمایه صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی به هفت درصد ارزش سرمایه گذاری بخش کشاورزی برسد که با توجه به اینکه موجودی سرمایه خالص بخش کشاورزی به قیمت جاری سال 1391 مبلغ 1225105میلیارد ریال می باشد و 7 درصد آن با احتساب سالهای برنامه ششم بالغ بر 90000 میلیارد ریال خواهد بود. به این نحو که سرمایه صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی سقف ریالی مزبور را محقق نمایند. لذا ضرورت دارد برنامه ریزی لازم برای تجهیز و تأمین سهم مشارکت دولت در صندوقها از محل سرجمع اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استانها به استناد تبصره 3 بند (ب) ماده 31 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور به عمل آید.
3- تخصیص اعتبارات حاصله از مصوبات شورای برنامه ریزی استانها در سال 1396 و سود انباشته صندوقها با توجه به اعتبارات تخصیصی از سرجمع اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان سال 1396 استانها و همچنین سود انباشته صندوقها منتهی به سال مالی 31 شهریورماه 1396 و 30 آذرماه 1396 ضرورت دارد برنامه های نحوه تخصیص این اعتبارات در چارچوب سیاست ها و برنامه های سازمان جهادکشاورزی و نیاز و ضرورت های بخش کشاورزی استان با رویکرد زنجیره های ارزش تدوین، عملیاتی و اجرایی گردد، لازم بذکر است دستورالعمل مربوط به آن در دست تهیه و تدوین می باشد که متعاقباً ابلاغ خواهد شد.
4- بازنگری و اصلاح سند طرح تأسیس و نحوه افزایش سرمایه صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی مبنای تخصیص سهام در وضعیت فعلی در صندوقهای غیردولتی پس از محاسبه و احصاء ارزش تولیدات بخش کشاورزی ، سهم تشکل تولیدکننده از ارزش تولیدات آن زیر بخش است. با توجه به رویکرد صندوقها مبنی بر تخصیص بهینه منابع و استقرار زنجیره های تولید علی الخصوص در حوزه تأمین نهاده ها و بازار در بخش کشاورزی در چارچوب سیاست ها و برنامه های توسعه بخش کشاورزی، ضرورت دارد سند طرح تأسیس صندوقها با هدف تحقق این مهم مورد بازنگری قرار گیرد که این موضوع از سوی حوزه توسعه عملیات و بهبود بهره وری شرکت مادرتخصصی در دست بررسی و تدوین است که ضرورت دارد با هماهنگی با آن حوزه اجرایی و عملیاتی گردد.
5- بند (ب) ماده 33 قانون برنامه ششم توسعه کشور:
براساس بند قانونی مزبور ، صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی موظف شده اند 20 % از منابع سرمایه ایی خود را در قالب تسهیلات به توسعه صادرات محصولات اختصاص دهند، ضرورت دارد آئین نامه و دستورالعمل این موضوع تهیه، تدوین و پس از طی فرایند قانونی و تصویب آن در مجامع عمومی صندوقهای غیردولتی، موضوع عملیاتی و اجرایی گردد.
6- نظام جامع فن آوری اطلاعات:
به منظور تعامل فی مابین صندوقها با یکدیگر و شرکت مادرتخصصی و وجود یک نظام یکپارچه و ارتقاء سطح سرعت و دقت عملیات، استقرار نظام جامع فن آوری اطلاعات در دستور کار قرار گرفته است و تاکنون در 10 صندوق این نظام مستقر و عملیاتی شده است لذا درخواست دارد در چارچوب برنامه طرح توسعه و استقرار آن در همه صندوقهای غیردولتی، آمادگی و همکاری لازم در ساختار اجرایی صندوق فراهم گردد.
7- تدوین برنامه کوتاه مدت و میان مدت:
ترتیبی اتخاذ گردد صندوق در راستای اهداف و راهبردهای مصوب و همچنین با مدنظر قراردادن سیاست ها و برنامه های ابلاغی نسبت به تهیه و تدوین برنامه یکساله و پنج ساله اقدام و برای انجام فرایند قانونی در دستور کار هیئت مدیره و مجمع عمومی صندوق قرار گیرد .در این خصوص انجام هماهنگیهای لازم با حوزه مدیریت برنامه ریزی و تجهیز منابع شرکت مادرتخصصی تأکید می گردد.