بحث و بررسی پیرامون صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی بهمثابه نهادهای توسعهای با ارائه توضیحات و تجارب صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری از سوی مدیرعامل این صندوق در جلسه اتاق فکر شرکت مادر تخصصی انجام شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شرکت مادر تخصصی؛ بهزاد بانکی پور، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری در جلسه اتاق فکر در سالن جلسات شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی در روز سهشنبه 25 اردیبهشتماه 1397 درباره صندوقهای غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی بهمثابه نهادهای توسعهای گفت: « سازمان توسعهای» ابـزاری بـرای تـوسـعـه بخشهای مـخـتـلف از طـریـق بسـترسـازی و ظـرفیتسـازی بـرای تـوانمـند کـردن نـهـادهـا و فعالین اقـتصادی آن بـخش هستند.
وی افزود: اگر سه رکن اساسی اقتصاد را دولت، صنعت(طرف عرضه) و بازار(طرف تقاضا) فرض کنیم، سازمان توسعهای،حلقه رابط این سه رکن بهمنظور تسهیل ارتباطات و تسریع در عملیات است.
بانکی پور بابیان اینکه توسعه فنّاوری بهوسیله ایجاد و یا انتقال تکنولوژی و گسترش بهکارگیری تکنولوژیهای موجود میان بنگاهها از کارکردهای نهاد توسعهای اظهار داشت: این حمایتها اغلب در حوزه تکنولوژی های نوین و آن دسته از فناوریهایی که توسعه و یا بهکارگیری آنها توأم با ریسک زیادی است، صورت میگیرد. توسعه تکنولوژی بیشترین وزن را در کارکرد نهادهای توسعهای کشورهای توسعهیافته دارد.
وی به توسعه مدیریت و منابع انسانی بهعنوان یکی دیگر از کارکردهای نهادهای توسعهای اشاره کرد و گفت:این کارکرد شامل خدماتی است که به بنگاههای فعال در حوزه عمل نهاد توسعهای ارائه میشود تا آن بنگاهها با ارتقای کارآمدی سازمانی و توسعه مدیریت، فرایندهای زنجیره ارزش خود را با بهرهوری بیشتر سازماندهی کند. ارائه خدمات توسعه منابع انسانی، آموزش، خدمات مشاوره مدیریت، خدمات ارتقای بهرهوری و کیفیت از مهمترین این خدمات است. باید به این نکته توجه داشت که منظور از توسعه منابع انسانی، ارائه آموزشهای دانشگاهی نیست، بلکه مجموعه مشاورههای تخصصی و آموزشهای کاربردی است که به حل مشکل تولید میانجامد.
خوشه سازی، شبکه گستری و به هم رسانی کسبوکارها، توسعه صادرات، گسترش سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی نیز از دیگر کارکردهای نهادهای توسعهای تلقی میشوند.
بانکی پور در پایان با ارائه تعریف جدیدی از این صندوق گفت: صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور، بهعنوان یکنهاد توسعهای برای دستیابی به اهداف توسعه صنعت زنبورداری میباید از طریق سرمایهگذاری در ترویج بینش جدید، توسعه نهادهای جدید، بهبود فنّاوری، توسعه منابع انسانی، کمک به گردش اطلاعات، کاهش هزینه تولید و توجه به بازار زمینه بهبود شاخصهای توسعه صنعت زنبورداری کشور را فراهم نمایـــــد.
گفتنی است؛ جلسات اتاق فکر باهدف بررسی مسائل اساسی واصلی شرکت مادر تخصصی و صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی با حضور رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل، اعضای هیئتمدیره، مدیران، نمایندگان شرکت مادر تخصصی در صندوقها، مدیران عامل صندوقها، تعدادی از صاحبنظران و خبرگان حوزه بخش کشاورزی و مشاوران شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی تشکیل میگردد.