رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی در گردهمایی نمایندگان شرکت مادر تخصصی و مدیران عامل صندوقهای حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی گفت: صندوقهای زنان باید به دنبال ساختار سازی و توانمندسازی و آموزش زنان روستایی برای تولید محصولات گواهیشده و فراهمسازی بازار صادرات باشند.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شرکت مادر تخصصی؛ سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی در گردهمایی نمایندگان شرکت مادر تخصصی و مدیران عامل صندوقهای حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی در روز یکشنبه 23 اردیبهشتماه 1397 در مرکز آموزش عالی امام خمینی گفت: همه نوع همکاری برای گسترش صندوقهای زنان انجام میشود ولی کارهای زنان باید به سمت تولید محصولات سالم باشد و صندوقهای شهرستانی باید به فکر ایجاد کارگاههای بزرگ نباشد، بلکه با تفکر به فکر مزیتهای رقابتی مختص آن شهر باشند. همچنین باید از امکانات موجود استفاده کنید و با مراکز تحقیقات کشاورزی شهر خود ارتباط مؤثر و مفید برقرار کنید.
وی تصریح کرد: فرآوریها و کار و کسبهای بزرگ را رها کنید و به بیشتر بر روی همکاری کردن با سایر نهادهها و دیگر مراکز و ایستگاههای تحقیقاتی باشید. محصولات گواهیشده را حتماً پیگیری کنید؛ چون ارزش این محصولات چند برابر محصولات عادی است و با معاونتهای باغبانی و دیگر معاونتهای دیگر ارتباط برقرار کنید چراکه ما ابزار قانونی لازم برای انجام کارهای درست در صندوقها راداریم.
رضوی اردکانی با تشویق صندوقها به بهره مندی از قدر السهم صندوقها از استانداریها از محل پنج درصد اعتبارات استانی گفت: با بهره مندی از این اعتبار صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی می توانند به افزایش سرمایه مدنظر در ارائه خدمات موثر دست یابند.
وی همچنین به وضعیت خاص استان سیستان و بلوچستان و صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی شهرستان زابل اشاره کرد و اظهار داشت: از همه صندوقهای دیگر زنان درخواست دارم که با صندوق زنان زابل همکاری لازم را داشته باشند تا این صندوق هم طرحهای جدید و درآمدزایی را برای زنان روستایی اجرایی کند چراکه این استان استعداد خیلی خوبی بهویژه در بخش صنایعدستی و تکمیلی دارد که با مشورت دیگر صندوقها میتواند آنها را شکوفا کند.
رضوی اردکانی تصریح کرد: باید در صندوقها کارهای ماندگار کرد چراکه صندوقهای غیردولتی بستههای حمایتی کامل هستند و ظرفیتهای قانونی بسیاری دارند که هماکنون از همه آنها استفادهنشده است.
وی اظهار کرد: تشکیل صندوقهای حمایت با مجوز قانونی از طریق شرکت مادر تخصصی صورت می گیرد و نباید نگران تشکیل صندوقها توسط دیگر نهادها و مؤسسات بود چراکه تشکیل سایر صندوقها به صورت عرفی از طریق سایر نهادها صورت می گیرد که پشتوانه قانونی نمی باشد.
رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گفت: از سوی دیگر صندوقهای عرفی به سازمان یا دولت پاسخگو نیستند درحالیکه صندوقها به سازمان حسابرسی، ناظران بازرسان و ... پاسخگوست؛ بنابراین مردم به این صندوقها بیشتر از صندوقها عرفی توجه میکنند. پس باید با اتخاذ راهکارهای ممکن به دنبال اضافه کردن صندوق خرد به عنوان سهامدار صندوق بود.
وی بابیان اینکه در آخرین روز کاری پایان سال 1396 در دیدار باخانم ابتکار از وی خواستیم که با تشکیل کارگروه صندوقها موافقت شود؛ گفت: قرار شد که در استانها با هماهنگیهای انجامشده از کارهای صندوقهای زنان شهرستانی بازدید به عمل آید و فضایی مهیا شود که گزارش فعالیت صندوقها در هیئتوزیران ارائه گردد.
رضوی اردکانی بابیان اینکه خانم معصومه ابتکار از فعالیتهای انجامشده توسط صندوقهای زنان روستایی استقبال کرد، افزود: تسهیلات ارائهشده کنونی نشانه رضایت معاونت رئیسجمهوری از عملکرد ارائهشده است.
وی اضافه کرد: ما باید بتوانیم با مبالغ اندک طرحهای درست و مناسب تعریف و ارائه کنیم و جایگاه آن را مهم ببنیم و مستندسازی از این اعتبار باید در اولویت قرار گیرد.
رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گفت: صندوقهای زنان روستایی کارهای بزرگی تاکنون انجام دادهاند ولی کارهای بزرگتری در پیش روی داریم.
رضوی اردکانی، رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی همچنین در کارگاه آموزشی الزامات بازار رسانی محصولات کشاورزی زنان روستایی گفت: بازاریابی و تبلیغات و بازار سازی برای محصولات زنان روستایی با همکاری تمامی صندوقهای غیردولتی باید در دستور کار قرار گیرد و موضوع افزایش سرمایه در سال جاری باید در برنامه تمامی صندوقهای زنان قرار بگیرد.
وی گفت: اگر سهم دولت مهیا شود وزنان آمادگی لازم را نداشته باشند، عملاً بحث افزایش سرمایه صورت نمیگیرد؛ بنابراین در زنان روستایی باید آمادگی لازم برای افزایش سرمایه را ایجاد کنید و توصیه میشود که از منابع اندک در اختیار برای کسبوکار و ایجاد اشتغال پایدار بهره برداری و کاری کرد که در طول تاریخ ماندگار شود و شجره طیبه بهجا بماند.
ایشان تصریح کرد: صندوقهای زنان روستایی و عشایری برای پیشرفت و تعالی میتوانند از ظرفیتهای سایر صندوقهای غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی ملی، تخصصی و استانی در بازاریابی صندوقها و تجربیات آنها بهره گیرند.
رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی جانشین پروری برای تعالیبخش کشاورزی را از دیگر وظایف صندوقهای غیردولتی بهویژه صندوقهای زنان عنوان کرد و گفت: این صندوقها تنها صندوقهای مالی و اعتباری و خصوصی کشور هستند که معوقه در آنها معنا ندارد، پس باید نیروی کار متخصص و حرفهای داشته باشد تا با ایجاد اشتغال زنان روستایی و رونق کسبوکار، موجب معکوس شدن جهت مهاجرت گردند.
وی افزود: شما متولی چند میلیارد تومان سرمایه در صندوقها هستید؛ پس باید برنامههایی برای این اعتبارات تعریف و ارائه کنید و کارهایی انجام دهید که در زنجیرههای ارزش معنا داشته باشد.
در ادامه عوض علیزاده مقدم، قائممقام مدیرعامل و عضو هیئتمدیره هم در این گردهمایی اظهار داشت: باید به فکر تبدیل فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی به ساختارهای پایدار باشید اگر فعالیتهای کشاورزی مقطعی باشد و به سمت ساختار اجرایی پایدار گام برندارید، در طول مدتزمان این شغلها از بین میرود.
وی یکی از وظایف اساسی صندوقهای شهرستانی زنان در قبال صندوقهای اعتباری خرد زنان روستایی را توانمندسازی زنان عنوان کرد و افزود: در این راستا باید آموزش جزو لاینفک برنامههای صندوقها باشد و با توجه به فرهنگ منطقه و شناسایی نیازهای آنها انجام گیرد.
علیزاده مقدم فراهم کردن شرایط بازاریابی و فروش برای تولیدات انبوه و سفارشی کار کردن را نیز جزو دیگر وظایف صندوقها نام برد و گفت: انتقال تجارب و دانش به زنان روستایی با استفاده از انجام کارهای متنوع همراه با ایجاد ساختار میتواند صندوقهای زنان را قدرتمندتر کند.
علیرضا اشرفی، عضو هیئتمدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی درباره وضعیت کنونی صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی در کشور گفت: هماکنون 110 صندوق غیردولتی در کشور داریم که 32 صندوق آن استانی، 49 صندوق آن شهرستانی، 13 صندوق آن متعلق به زنان روستایی و عشایری و 16 صندوق آن ملی، تخصصی، منابع طبیعی و ... است.
وی افزود: هماکنون 7500 تشکل با 90 هزار افراد حقیقی در 110 صندوق غیردولتی مشغول به فعالیت و کار هستند و تعداد 8720 تن فرد حقیقی با تعداد 245 صندوق اعتبارات خرد روستایی، سرمایه 8 میلیارد تومان در حال کار هستند.
شهریار رستمی، مدیر تسهیلات و توسعه سرمایهگذاری شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی هم در این گردهمایی گفت: ارتباط با صندوقها و داشتن برنامه باید جزو کارهای آتی صندوقها باشد و فعالیتها و طرحها را باید بهتر و بیشتر در سطح شهرستان بینید.
وی افزود: ما محدودیتی در پرداخت تسهیلات به طرحها خوب و زنجیرههای ارزش در شرکت مادر تخصصی نداریم اما اگر طرحها بر اساس تقویت فعالیتهای مبتنی بر بازار و توسعه بازار باشد؛ در اولویت قرار میگیرند.
رستمی اظهار داشت: سرلوحه اقدامات صندوقهای شهرستانی زنان باید در راستای حمایت از زنجیره ارزش با موضوع بازار باشد و فعالیتهای تولیدی بیشتری موردحمایت قرار گیرد که بازار محور باشد چراکه رویکرد اعطای تسهیلات به سمت فعالیتهای گروهی بازارپسند است.
وی بابیان اینکه با افزایش فعالیتهای گروهی میتوان موجب تقویت معیشت زنان روستایی شد، گفت: افزایش سرمایه، اشتغال و فعال کردن عوامل تولید از کارهایی که صندوقهای زنان میتوانند انجام دهند.
علی قاسمی؛ مدیر برنامهریزی و تجهیز منابع شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی هم در این همایش هم گزارشی از وضعیت اعتبارات مرتبط با صندوق و نیز اعتبارات معاونت امور زنان و خانواده رئیسجمهوری نیز ارائه کرد.
وی افزود: این معاونت 400 میلیون تومان به صندوقها زنان روستایی و عشایری اختصاص داده است که برای افزایش سرمایه مصرف شود. این اعتبار باید برای ایجاد شغل ایجاد شود و همه صندوقها بر اساس تعداد سهامدار و عملکرد از این اعتبار بهره خواهند گرفت.
داریوش اعرابی؛ مدیر امور مجامع و نمایندگان شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی هم در این گردهمایی به مباحث و مشکلات ثبتی مبتلابه صندوقهای حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی اشاره کرد و گفت: بیشتر این مشکلات در پارپونت پیش روی شما توضیح دادهشده است که امیدوارم بابیان این مسائل دیگر مشکلاتی در هنگام ثبت و یا نقلوانتقال سهام و صورتجلسات نداشته باشید.
محمدتقی شریعتی، مشاور مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی در امور صندوقهای زنان روستایی گفت: باید نگرش خود را در برابر ارائه تسهیلات تغییر دهید و بدون این تغییر نمیتوانید پیشرفت کنید.
وی افزود: هیئتمدیره، سرگروه، مدیران و نمایندگان در صندوق خرد باید بدانند که این تسهیلات و اعتبارات ارائهشده باید برای ایجاد یک کسبوکار پایدار مصرف شود.
فرزانه مافی، مشاور مدیرعامل شرکت مادر تخصصی در امور صندوقهای زنان روستایی گفت: صندوقهای زنان میتوانند در آموزش زنان روستایی به غیر کشاورزی کارها و هنرهای دستی را مدنظر قرار دهند و با آموزش زنان آنها را توانمند کنند.
وی افزود: توانمندی زنان روستایی در روستاها بسیار زیاد است اما حمایت از آنها بسیار اندک است و صندوقهای شهرستانی با تقویت صندوقهای خرد میتوانند بسیار در این مسیر موفق باشند.
در ادامه این گردهمایی دکتر سعید سعادت، مدیرکل دفتر محیطزیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی بابیان شاخصهای ۹گانه ارزیابی محیطزیست و سلامت غذا در وزارت جهاد کشاورزی گفت: این شاخصها تعیین و به سازمانهای جهاد کشاورزی استانها، معاونتهای اجرایی و موسسههای ذیربط ابلاغ شدکه هدف از ارائه این شاخصها، ارزیابی و تحلیل وضعیت محیطزیست و سلامت غذا در کل مجموعههای وزارت جهاد کشاورزی است.
وی با اشاره به هدر رفت محصولات کشاورزی در مرحله داشت و برداشت در ایران برخلاف جهان که در مرحله مصرف است، گفت: ما با شاخصهایی که سومین ویرایش آن انجامشده است باید به سمت تولید محصولات گواهیشده و محصولات ارگانیک پیش برویم.
سعادت تصریح کرد: بحث آلوده بودن محصولات کشاورزی هماکنون در جامعه بسیار مطرحشده است و باید به آن توجه ویژهای داشت و دستورالعمل تولید آن را که جدید ویرایش شده، مطالعه کنید چراکه هماکنون قیمت محصولات سالم بیشتر از محصولات عادی است.
وی گفت: برند سازی و ایجاد هلدینگ باید در صندوقهای حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی و عشایری انجام شود تا این صندوقها به جایگاه واقعی خود دست یابند.
علی احسانی، مشاور مدیرعامل شرکت مادر تخصصی گفت: نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران در سال 1396حدود 16 درصد و در مردان 64 و نیم درصد، نرخ بیکاری زنان ایران در سال 1396 حدود19 و 8 دهم درصد و مردان 10 و دودهم درصد بوده است. درنتیجه نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران در مقایسه با کشورهای درحالتوسعه بسیار نامناسب است.
وی افزود: متأسفانه نرخ مشارکت نیروی کار زنان دارای روند کاهش بلندمدت است؛ بر این اساس دستیابی به شرکتهای شغلی نیز راه طولانیتری را طی میکنند. بنابراین متنوع سازی اقتصاد در فعالیتهای اصلی و غیر کشاورزی و افزایش درآمد در کاهش فقر کمک خواهد کرد .
زهرا همایون، عضو هیئتمدیره صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان شهرستان مرودشت و کارآفرین نمونه نیز در این جلسه گفت: افراد برای تولید پوشاک بیمارستانی میتوانند از تجارب صندوق مرودشت کمک بگیرند و همچنین صندوق زنان زابل میتوانند از گنج پنهان سیستان یعنی گونهها نادر گیاهی بهره بگیرند و به کشت و فرآوری آنها بپردازند و با شرکتها بزرگ قرارداد و تفاهمنامه امضا کنند.
گفتنی است؛ در این گردهمایی دوروزه سمیه سادات مرشدی، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی شهرستان استهبان درباره طرح اجراشده انجیر و زیتون؛ طاهره يل، مدیرعامل صندوق شهرستان سرایان درباره کارگاه خیاطی راهاندازی شده با تسهیلات این صندوق، مرضیه مکرمی، مدیرعامل صندوق شهرستان مرودشت درباره طرح تولید و بستهبندی رب انار، سلیمه نصیری، مدیرعامل صندوق شهرستان ارومیه درباره طرح میوه خشک یا چیپس میوه، بهار رحیمی، مدیرعامل صندوق شهرستان بندرعباس درباره طرح پرواربندی گوساله شیری و گوشتی و مغازه قصابی و کارگاه پرورش قارچ سخن گفتند.
همچنین سوده اکبری، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی شهرستان درمیان، صدیقه عباسی، مدیرعامل صندوق شهرستان شیراز، سهیلا رستمی، مدیرعامل صندوق شهرستان دشتستان، شهربانو صالحی، مدیرعامل صندوق شهرستان قائم شهر، ثریا امامی سلطان احمدی، مدیرعامل صندوق سلماس و زهرا کریمی، مدیرعامل صندوق زنان استان کردستان و به ارائه طرحها و مسائل صندوق پرداختند.