معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در جمع سهام داران صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان شهرستان ارومیه در روستای چنقرالوی پل گفت : استقرار کشاورزی پایدار برای کمک به بحران کم آبی دریاچه ارومیه بسیار مهم و انکارناپذیر است.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در جمع اعضای صندوقهای خرد اعتبارات زنان روستایی شهرستان ارومیه از سهام داران صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان شهرستان ارومیه در روستای چنقرالوی پل این شهرستان در روز شنبه 6 اسفندماه 1396 اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید برای خدمت رسانی مطلوب به روستائیان اقدامات قابل توجهی انجام شده است. البته نقش آموزش زنان روستایی برای بهینه سازی مصرف آب و نهاده ها در بخش کشاورزی، کاهش سموم مصرفی، تولید محصول ارگانیک و سالم و همچنین استقرار کشاورزی پایدار برای کمک به بحران کم آبی دریاچه ارومیه بسیار مهم و انکارناپذیر است.
وی افزود: با حمایت از فعالیتهای صندوق های حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و اشتغالزایی برای بانوان روستایی می توانیم معیشت جایگزین در بخش کشاورزی در جهت کمک به رهاسازی حق ابه دریاچه ارومیه ایجاد کنیم.
ابتکار با اشاره به اینکه از محل تسهیلات فراگیر پایدار روستایی سهم قابل توجهی برای اشتغالزایی پایدار بانوان و رونق صندوق های اعتبارات خرد زنان روستایی در نظر گرفته شده است؛ گفت: استان آذربایجان غربی با دارا بودن تعداد ۱۱۴صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی رتبه اول کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده و فعالیتهای قابل تقدیر و شایسته ای تاکنون توسط اعضای این صندوق ها انجام شده است و حمایت ویژه از این صندوق ها در دستور کار نهاد ریاست جمهوری قرار دارد.
وی با بیان اینکه زنان آذربایجان غربی سهم ۵۰درصدی در تولیدات عشایری و روستایی استان را دارند که باید به این اقدامات بهاداده شود، افزود: اشتغال پایدار روستایی به معنای توسعه همه جانبه بخش های مختلف روستا بوده و همه دستگاه های دولتی برای رسیدن به شرایط مطلوب درروستاها تلاش می کنند.
معاون رئیس جمهور در امور بانوان با تاکید به بازگشت هر روستا به هویت خود گفت: بازگشت هر روستا به هویت قبلی خود باعث رونق کار و اشتغال، توسعه روستاها، جلوگیری از مهاجرت به شهرها و جذب گردشگران داخلی و خارجی خواهد شد.
ابتکار ادامه داد: آذربایجان غربی ظرفیت های بسیار خوبی در آموزش تخصصی مربوط به مهارت های اشتغال روستایی دارد و همکاری که معاونت امور زنان با سازمان فنی حرفه ای صورت داده موجب اشتغال و اموزش زنان شده است.
وی خاطرنشان کرد:با توجه اینکه امروزه جامعه جهانی به محصولات ارگانیک توجه خاصی دارد، باید به آموزش زنان روستایی در تولید محصولات ارگانیک توجه شود تاهم باعث رشد اقتصاد وهم باعث سلامت جامعه شوند تا روستاها سر منشا تولید واشتغال شوند.
گفتنی است، با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، استاندار و رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، فرماندار ارومیه و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، از نمایشگاه توانمندی های بانوان روستایی و عشایری در روستای چنقرالوی پل از توابع شهرستان ارومیه بازدید شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان غربی:
حدود ۵۰درصد تولیدات کشاورزی این استان توسط زنان روستایی و عشایری است
اسمعیل کریم زاده؛ رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان غربی نیز اظهار کرد: آذربایجان غربی رتبه اول کشوری را با دارا بودن تعداد ۱۱۴صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی و عشایری با تعداد ۳هزار و ۳۵۰نفر عضو به خود اختصاص داده است.
وی افزود: این صندوق ها با سرمایه ای بالغ بر ۲۰میلیارد ریال در سطح ۹شهرستان استان برای تداوم و پایداری فعالیت های مختلف بخش کشاورزی اعم از دامپروری، صنایع تبدیلی و غذایی حضور دارند.
وی اظهار داشت: در سال زراعی ۹۵_ ۹۶در حدود ۶میلیون و ۶۰۰هزار تن انواع محصولات کشاورزی در آذربایجان غربی تولید شده است که نزدیک به ۵۰درصد این تولیدات توسط زنان روستایی و عشایری انجام گرفته است .
به گفته وی، از تعداد ۳میلیون و ۲۶۰هزار تن جمعیت استان آذربایجان غربی، تعداد یک میلیون و ۱۳۰هزار نفر در روستا ها ساکن هستند که در حدود ۴۹.۸درصد از جمعیت ساکن در روستاها را بانوان تشکیل می دهند.
رییس سازمان کشاورزی استان آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: تقویت نقش زنان روستایی در تامین امنیت غذایی خانوار روستایی، ساماندهی و حمایت از تشکل ها و تولیدکنندگان زن روستایی، توسعه طرحهای تسهیلگران و صندوق های اعتبارات خرد زنان و مشارکت در امر تولید و همچنین تولید محصول سالم و ارگانیک و کاهش ضایعات کشاورزی جزو اولویت های سازمان جهادکشاورزی در این استان است.