نشست مشترک رئیس هیات مدیره و مدیرعامل، اعضای هیات مدیره و مدیران شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، رئیس سازمان امور عشایر و معاونان آن سازمان، اعضای هیات مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری امروز 3 آبان ماه 1396 در سالن جلسات شرکت مادر تخصصی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در این نشست گفت: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری با ایجاد ظرفیت های قانونی و ساختارهای لازم، توانسته است با ارائه خدمات و تسهیلات ، نقش موثری را در بهبود جامعه عشایری ایفاء نماید.
وی اظهار داشت: این صندوق فعالیت های خوبی داشته و با اقدامات خود خدمات مطلوبی به جامعه عشایری کشور ارائه کرده است.
رئیس سازمان امور عشایر:
صندوق عشایری ظرفیت مناسب برای ارتقای سطح جامعه عشایری است
کرمعلی قندالی، رئیس سازمان امور عشایر هم در این نشست گفت: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری از ظرفیت های مناسب و مطلوبی برای ارتقای سطح جامعه عشایری با بهره مندی از ظرفیت های ممکن ،برخوردار است.
وی افزود: هم اکنون تنها باید به فکر راهی برای مشارکت بیشتر عشایر باشیم و این جزء با تقویت تشکل ها امکان پذیر نیست.
قندالی با ارائه اینکه نیازمند نظام پایش هستیم، اظهار داشت: ما نیاز به مطالعه و پایش فعالیت ها برای رسیدن به نتیجه بهتر هستیم.
عوض علیزاده مقدم؛ عضو هیات مدیره و قائم مقام مدیرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نیز گفت: امیدواریم که با حضور موثر آقای قندالی در صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری، یک سازمان عشایری غیردولتی وچابک در این صندوق برای ارائه فعالیتهای اثربخش در جامعه عشایری تقویت شود.
وی افزود: امیداست با انجام بازنگری لازم در برنامه راهبردی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری و ارائه برنامه های عملیاتی ، رویکرد صندوق در راستای تکمیل و تقویت زنجیره های ارزش در این بخش گردد.
میرولی صفرزاده نماینده قبل شرکت مادر تخصصی درصندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي عشايري با ارائه گزارشی از وضعیت و اقدامات انجام شده از سوی این صندوق ، گفت: این صندوق هم اکنون تعداد 229 سهام دار با سرمایه ای بالغ بر 471 میلیارد ریال دارد که ۲۸۵میلیارد ریال آن با ۶۱ درصد سهم متلق به بخش خصوص و ۱۸۶ میلیارد ریال با ۳۹ درصد سرمایه بخش دولتی است.
وی درباره اقدامات اساسی صندوق از بدو تأسیس تاکنون افزود: در بخش برنامه ریزی این صندوق در طی مدت فعالیت خود تعداد سه برنامه راهبردی میان مدت تهیه نموده است که دو برنامه از سه برنامه اجرای موفقیت آمیزی داشته است. همچنین برنامه و بودجه سالانه را در راستای برنامه های راهبردی همواره در موعد مقرر تهیه و پس از تصویب هیئت مدیره در مجمع عمومی تصویب نموده است.
صفر زاده اظهار داشت: در بخش نظارت نیز مدیریت صندوق برای نظارت بر مصرف و به کارگیری صحیح و ارتقای اثربخشی تسهیلات پرداختی به سهام داران با مساعدت امور عشایر استان ها ناظرین مورد نظر را انتخاب و از طریق این افراد با حداقل هزینه، بر مصرف تسهیلات پرداختی نظارت کرده است.
نماینده سابق دولت در صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری گفت: در بخش ضوابط و مقرارات این صندوق جزو صندوق های بسیار منضبط و قانون مند بوده است .
وی با اشاره به اینکهصندوق تاکنون 22 مرحله افزایش سرمایه داشته است؛ افزود: سرمایه صندوق از مبلغ حدود 7 میلیارد ریال به مبلغ بالغ بر 47۱میلیارد ریال رسیده است. در حال حاضر سهم بخش دولتی از سرمایه در صندوق عشایری 40درصد و سهم بخش غیردولتی 60درصد است .علاوه برمبلغ مذکور مبلغ1/4 میلیارد ریال در حساب سازمان امور عشایر است که در حال مبادله موافقتنامه است.
صفر زاده همچنین به تسهیلات پرداختی این صندوق اشاره کرد و گفت:تعداد350 فقره تسهیلات عادی و ضروری بالغ بر 720 میلیارد ریال به سهامداران که از نظر تعداد 22درصد و از نظر مبلغ 31درصد بیشتر از سال قبل است. همچنین نرخ پرداخت تسهیلات صندوق به طور متوسط 2.45 برابر سرمایه بوده است.
نماینده سابق دولت در صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری درباره سایر اقدامات انجام شده در صندوق افزود: خرید و توزیع بیش از 36000 تن جو از طریق بورس، عضویت تمام تشکل های عشایری در صندوق، حمایت از اجرای زنجیره تولید با تعداد 1730 هزار رأس دام در 22 استان، کمک به تأمین و توزیع1300 هزار تن نهاده توسط سهام داران، هماهنگی و حمایت اعضا به منظور پرداخت 1800میلیارد ریال تسهیلات مورد نیاز اجرای زنجیره تولید با ظرفیت 1080 هزار رأس دام که جمعا 12500 تن افزایش تولید گوشت و افزایش متوسط درآمد عشایرتحت پوشش به میزان 60میلیون یال را در پی داشته است.
وی تصریح کرد: خرید و فروش دام 310000 رأس، کاهش هزینه های عشایر بهره مند از تسهیلات صندوق به میزان 17 درصد و تسویه مالیاتی صندوق تا پایان سال از اقدامات موثر دیگر صندوق بوده است.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری :
صندوق عشایری پیشرو در استقرار و راه اندازی نظام جامع فناوری اطلاعات
مرتضی ذوالانواری، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری نیز با اشاره به خدمات و فعالیت های صندوق گفت: در سال 1395 به منظور استقرار و راه اندازی نظام جامع فناوری اطلاعات در صندوق های توسعه ی بخش کشاورزی، صندوق عشایری به عنوان یکی از 10 صندوق پایلوت انتخاب شد.با استقرار و راه اندازی زیر سیستم حسابداری از ابتدای سال مالی 395 ، تمامی رویدادهای مالی در صندوق عشایری در چارچوب نظام جامع فناوری اطلاعات و با استفاده از نرم افزار تحت وب « پارسان» انجام می شود و هم اکنون زیرسیستم های تسهیلات، سهامداران، تجهیز منابع، پرسنلی، حقوق و دستمزد، مجامع و اموال نیز در صندوق عشایری مستقر و راه اندازی شده است .
وی با ارائه پیشنهاداتی تصریح کرد: جبران و تأمین کسری سهم دولت از سرمایه، توانمندسازی و آموزش تشکل های عشایری به منظور استفاده کارآمد و اثربخش از تسهیلات، ارتقای بهره وری تولیدات عشایری به ویژه تولیدات دامی عشایری به منظور رقابت پذیر کردن و اطمینان از بازپرداخت تسهیلات، افزایش ارتباط مؤثر بین عشایر و تشکل های تعاونی، برگزاری کارگاه ها و کلاس های آموزشی، ترویجی درخصوص نحوة استفاده از تسهیلات، فرهنگ وام گیری و وام دهی می تواند به این صندوق در این امر کمک شایانی کند.
ذوالانواری اظهار داشت: افزایش بازدهی فعالیت های تعاونی ها از طریق به کارگیری شیوه های درست مدیریت نقدینگی در تعاونی ها، اجرای واقعی، درست و کامل زنجیره عرضه و ارزش محصولات عشایری، برقراری کلاس های آموزشی مستمر برای ارکان تعاونی ها در زمینه های مدیریت نقدینگی، زنجیره، ریسک، بازرگانی (صادرات و واردات) و بازاریابی، تشویق و ترغیب عشایر و تعاونی های آنها به سرمایه گذاری در صندوق و افزایش سرمایه ازمحل سودآوری فعالیت ها، تلاش در جهت معرفی و شناساندن صندوق عشایری در استان ها و مناطق عشایری و هدایت منابع و اعتبارات یارانه ای و کمک های مختلف دولتی به صندوق جهت ماندگار کردن آنها می تواند این صندوق را روز به روز پویاتر و بهتر گرداند.
در پایان جلسه مقرر شد تا کارگروهی با حضور کارشناسان شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، سازمان امور عشایر و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی عشایری تشکیل شود تا منابع مختلف صندوق های کشور در بخش عشایری در قالب زنجیره های ارزش ارائه شود.
همچنین در این نشست مشترک طی حکمی از سوی سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، کرمعلی قندالی، رئیس سازمان امور عشایر به عنوان نماینده شرکت مادر تخصصی در هيات مديره صندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي عشایری منصوب شدو با ارئه لوح سپاسس از سوی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی از زحمات آقای میرولی صفر زاده نماینده قبلی شرکت مادر تخصصی در صندوق حمایت از توسعه کشاورزی عشایری تقدیر و قدردانی گردید .