رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گفت: صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی شهرستان قائم شهر در تخصصی کردن فعالیت ها و توجه به زنجیره تولید خوب عمل کرده است.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل و علیرضااشرفی، عضو هیات مدیرهشرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی در روز چهارشنبه 18 مردادماه 1396 با مهدی محمدی، فرماندار و فرزين فرهادي، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر، مدیرعامل و اعضای هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی شهرستان قائم شهر در محل فرمانداری قائمشهر دیدار و گفت و گو کردند.
سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی در این جلسه اظهارداشت:از مدیران مرتبط که به این صندوق نوپا کمک کردند، تشکر می کنم. از مدیرعامل و سایر اعضای هیات مدیره به خاطر تلاشهای زیادی که داشته اند و در این مدت کم موفقیتهای چشمگیری به دست آورده اند، قدردانی می کنم.
وی افزود: کار خوبی که صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی شهرستان قائم شهر انجام داده به نوعی تخصصی کردن و توجه به زنجیره تولید است، صندوق یک نهاد توسعه ای است و باید بتواند زمینه فعالیت اقتصادی را برای زنان روستایی فراهم آورد ولی خودش نمی تواند فعالیت اقتصادی مانند تولید و بازاررسانی را داشته باشد. صندوق ظرفیت قانونی زیادی دارد، بهتر است از تجربه صندوق های دیگر استفاده کند.
رضوی اردکانی تصریح کرد: پیشنهاد می کنم کارگروهی با کمک جهاد کشاورزی تشکیل شود و چگونگی بهره برداری از ظرفیت های صندوق را بررسی کند. به دوستان در هیات مدیره خواهش می کنم که برای صندوق برنامه داشته باشند. برای آموزش هیات مدیره و سهامداران و برای متنوع کردن خدمات هم کار کنند.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی از صندوق های اعتباری خرد زنان روستائی حمایت کرد و گفت: حمایت از این صندوق علاوه بر ایجاد شغل، از مهاجرت روستائیان به شهر جلوگیری می کند.
رضوی اردکانی با تاکید بر اینکه در صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستائی تنها نباید به سرمایه اکتفا کرد، افزود: ظرفیت های قانونی در برنامه توسعه ششم آمده برای حمایت از این صندوق ها در نظر گرفته شده که بسیار موثر است .
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بیان کرد: دو فرماندار در کشور تمام قد برای حمایت از صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان پای کار بودند که جای تشکر دارد.
وی افزود: فرمانداران شهرستان قائمشهر در استان مازندران و مرودشت در استان فارس دو فرماندارانی هستند که به صورت تمام قد از این صندوق ها حمایت می کنند .
رضوی ادکانی با اشاره به اینکه صندوق شهرستان قائمشهر به خاطر خوش فکری اعضای هیات مدیره بازاریابی مناسب و حمایت های مسؤلان سازمانی و شهرستانی جهاد کشاورزی به یک صندوق موفق تبدیل شده است، گفت: سرمایه اندک صندوق این شهرستان کفاف فعالیت های زنان روستایی را نمی دهد و نیازمند افزایش سرمایه است.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی اضافه کرد: بنا شد تا برای افزایش سهم صندوق زنان قائمشهر مبلغی از محل اعتبارات عمرانی با نظر فرماندار ساعی این شهرستان و مبلغی از سود صندوق خرد زنان کشور اختصاص پیدا کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران:
صندوق های زنان باید از فضاهای موجود در استان استفاده کنند
در ادامه دلاور حیدرپور، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران به ظرفیتهای زیاد زنان روستایی و تلاشهای خوبی که صندوق زنان در این مدت داشته اشاره و روی کارآفرین و هدایت و استفاده صندوق زنان از فضاهای موجود تاکید کرد.
وی مشکل نقدینگی را نگران کننده ندانست و با اشاره به نقش تعیین کننده ای که زنان میتوانند در بازاریابی و کاهش ضایعات داشته باشند، گفت: این سازمان آمادگی کمک لازم به این صندوق ها برای پیشرفت و رشد را دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهارکرد: طرح توانمندسازي زنان روستای در الویوت برنامه های جهاد کشاورزی به منظور اشتغالزایی مولد و پایدار انجام می شود.
حیدر پور افزود: هدف اصلي اجراي طرح توانمندسازي زنان روستاي توسعه پايدار، خود اتكالي، افزايش توان اقتصادي خانوار، اشتغالزايي و نقش زنان در جهت اقتصاد مقاومتی می باشد.
این مقام مسئوول اضافه کرد: اعضاء صندوق با بازار یابی مناسب بصورت تخصصی مشغول فعالیت می باشند.
حیدرپور با بیان اینکه صندوق حمایت توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی شهرستان قائمشهر یکی از موفق ترین صندوق های مازندران بلکه در کشور است؛ تصریح کرد: بایستی رویکرد صندوق های خرد زنان برای کسب درآمد و اشتغالزایی با ایجاد زمینه گردشگری روستایی بوده تا محصولات و صنایع قابل عرضه بفروش برسد با این کار مشکل نقدینگی و سرمایه صندوق ها مرتفع می گردد.
استاندار استان مازندران:
با کمک صندوق های زنان می تواند اشتغال پایدار ایجاد کرد
از سوی دیگر ربیع فلاح جلودار، استاندار استان مازندران در این جلسه با اشاره به آمار جمعیتی این استان گفت: ما راهی جز این نداریم که با همکاری این گونه تشکل هاو صندوق های توسعه ای، اشتغال پایدار ایجاد کنیم. باید ببینید به کدام بخش و فعالیت باید ورود پیدا کنید و از بازار به تولید برسید.
همچنین استاندار در این جلسه برای صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی شهرستان قائم شهر سهمیه تسهیلات از صندوق کارآفرینی امید و بند د تبصره 4 و از آموزش فنی و حرفه ای نیز سهمیه ای اختصاص داد. در ضمن یک کارگروه اختصاصی برای تسریع و کمک به صندوق های اعتبارات خرد را در استانداری وعده داد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر:
صندوق زنان قائم نخستین صندوق برای حمایت از زنان روستایی قائم شهر است
فرزين فرهادي، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر گفت: این شهر 320 هزار تن جمعیت دارد که 52 هزار تن از آن را زنان روستائی تشکیل می دهند و نشان از نقش بسزایی زنان روستایی در امر تولید و کارهای کشاورزی دارند و همپای مردان روستایی به فعالیت می پردازند.
وی افزود: صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان قائم شهر، اولین در استان مازندران و یازدهمین آن در کشور است که با عضویت 9 صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی حائز شرایط با شعار غذای سالم، زندگی سالم، روحیه مشارکتی و ایرانی آباد در گرو ایجاد زنجیره های اتحاد با حضور مسئولان استانی و فرماندار در شهریور سال 1394 تاسیس و افتتاح شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر بیان کرد: سهام داران صندوق حمایت توسعه فعالیت های کشاورزی شهرستان زنان شهرستان قائم شهر شامل 9 صندوق اعتبارات خرد زنان با عضویت 364 تن با سرمایه بالغ بر 2 میلیارد و 400 میلیون ریال با سهم اعضاء و دولت با اهدف ایجادگسترش فعالیتهای درآمدزا برای زنان کم درآمد فعالیت می نماید.
فرهادی بیان کرد: سهام داران 8 صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی دیگر نیز در حال طی کردن سیر اداری عضویت و حق سهام 49 درصد برای سهام دار شدن در این صندوق می باشند که پس از طی مراحل اداری تعداد سهام داران صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی قائم شهر به 17 صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی با افزایش سرمایه 3 میلیارد ریال برای این 8 صندوق خواهد رسید.
فرماندار شهرستان قائمشهر:
صندوق زنان می توانند تخصصی به کار خود ادامه دهند
مهدی محمدی، فرماندار شهرستان قائمشهر با بیان اینکه صندوق های خرد زنان روستایی شهرستان قائمشهر به صورت تخصصی عمل می نمایند؛ گفت:به طور مثال صندوق باغدشت در زمینه تولید سیر، ملک کلادر زمینه ارائه کارهای خدماتی از قبیل پرده دوزی، پیشخوان و دیگر صندوق ها در زمینه صنایع دستی، محصولات بومی منطقه، پرورش گاوشیری، گوسفند، ماکیان و تولید محصول زراعی سالم و ارگانیگ، استفاده از خوراک هیدرو پونیک، تولید و بسته بندی انواع سبزی و گل و گیاهان دارویی و توت فرنگی در فضای باز و گلخانه، بازیافت زباله های تر با تولید ورمی کمپوست و زباله های خشک، ساخت وسایل تزئینی، احیای چادرشب بافی، نخ ریسی و جوراب بافی و نوغان داری، فعالیت در عرضه فرآوردهای لبنی و.... فعالیت می نمایند.
وی افزود: صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی شهرستان قائمشهر با نشان ماکلمه نسبت به خرید میوه و فرآوردهای کشاورزی صندوق های اعتباری خرد زنان روستایی نسبت به بسته بندی با مجوز بهداشتی اقدام می نماید.
این مقام مسئول با اشاره به بازدید گروه قرارگاه فرماندهی اقتصاد مقاومتی از صندوق خرد زنان شهرستان شاهرود به صندوق های خرد زنان روستایی توصیه کرد: در مقوله فرهنگی روستا برای زنده نگه داشتن فرهنگ بومی به منظور ایجاد بوم گردی به صورت تخصصی برای ایجاد اشتغالزایی پایدار و درآمدزایی در روستا اقدام نمایند.
در ادامه شهربانو صالحی، مدیرعامل و معصومه صفری، رییس هیات مدیرهصندوق حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی شهرستان قائم شهرگزارش عملکرد از مجموعه فعالیتهای انجام شده در دو ساله اخیر با همکاری 35 صندوق خرد اعتباری زنان روستایی این شهرستان را تشریح کردند.