گردهمایی هم اندیشی نمایندگان شرکت مادر تخصصی و مدیران عامل صندوق های حمایت از فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری کشور با حضور رئیس هیات مدیره، اعضای هیات مدیره، مدیران و مشاوران شرکت مادرتخصصی و مدیرکل دفتر امور زنان وزارت جهاد کشاورزی در محل سالن جلسات سازمان شیلات ایران در روزهای دوشنبه و سه شنبه 18 و 19 اردیبهشت ماه 96 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ سید عبدالکریم رضوی اردکانی؛ رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در گردهمایی هم اندیشی ا نمایندگان شرکت مادر تخصصی و مدیران عامل 12 صندوق حمایت از فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری کشور گفت: برای کارهای اجرایی خود برنامه های راهبردی داشته باشید و جلسات خود را در مکان هایی به غیر صندوق به ویژه در صندوق های خرد تشکیل دهید.
وی افزود: ظرفیت های موجود در شهرستان و استان را شناسایی کنید و به سازمان و نهادهای دولتی و غیردولتی که تسهیلات خاص به زنان به ویژه زنان خانه دار و سرپرست خانوار اراده می کنند را دنبال و به آنها توجه کنید.
رضوی اردکانی اظهار داشت: آموزش ها را جدی بگیرد و آن را دنبال کنید چرا که امکانات در هر استانی کم نیست. از فعالیت دیگر صندوق ها باخبر شوید و حتی اگر نیاز باشد شرکت مادر تخصصی در این راه شما را یاری می دهد.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: حضور در نمایشگاه ها از نقاط قوت صندوق های زنان محسوب می شود؛ پس در تمام نمایشگاه های محلی، شهرستانی، استانی و حتی بین المللی حضور یابید.
وی بر برپایی جشن تشکیل صندوق های تاکید کرد و افزود: باید مدیران و مسئولان و سهام داران هر چه بیشتر با فعالیت های صندوق ها آشنا شوند.
رضوی اردکانی همچنین از صندوق ها درخواست کرد تا در پژوهش «ارزیابی عملکرد صندوق های حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری و اثربخشی فعالیت های آن بر تولید و ساختار اقتصادی و اجتماعی خانواده» که در شرکت مادر تخصصی در حال انجام برای پیشرفت صندوق های زنان است همکاری ویژه داشته باشند.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: مسائل فرهنگی و اقتصادی را در روستاها مدنظر قرار دهید و به مسائل بازار توجه ویژه ای کنید؛ چون بدون توجه به بازار ما راه به جائی نخواهیم برد. همچنین به قانون بند«ب» قانون احکام دائمی کشور که می توان برای افزایش سرمایه صندوق ها از آن استفاده کرد، دقت کنید.
وی گفت: از طرفی نظام جامع فناوری اطلاعات در صندوقها در حال اجراست بنابراین آمادگی لازم را داشته باشد و با آن آشنا شوید. همچنین اطلاع رسانی در صندوق ها ضعیف است که امیدوارم هر بیشتر موضوع اطلاع رسانی فعالیت ها خود را جدی بگیرید و برای آن وقت بگذارید.
عوض علیزاده مقدم، عضو هیات مدیره و قائم مقام مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نیز گفت: رویکرد اصلی صندوق های حمایت از توسعه فعالیت های زنان روستایی و عشایری ارتقای ظرفیت صندوق های اعتباری خرد روستایی و عشایری با بهره مندی از توانمندی های این قشر از جامعه با انجام فعالیتهای اثر بخش می باشد.
وی افزود: بهتر است در جلسات تشکیل شده در سال 96 مسائل موبوط به کارهای گروهی و انتقال تجربیات باشد یعنی قبل تولید، مراحل تولید و مولفه بازار آن مشخص باشد.
علیزاده مقدم تصریح کرد: توانمندکردن صندوق های خرد، تثبیت شرایط خانواده در عرصه روستا و ایجاد فضای توسعه ای در روستاها و ایجاد توسعه پایدار با کمک صندوق های زنان شهرستان امکان پذیر است.
عضو هیات مدیره و قائم مقام مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی اظهار داشت: باید به مسائل اقتصادی و توسعه ای توجه کنید و تمام تجارب باید به سمت طراحی و تدوین برای تثبیت واحدهای کسب و کار در روستاها باشد تا آنها فعال و پویا شوند.
وی افزود: مسئله بازار و تقویت کسب و کارها باید در دستور کار هیات مدیره صندوق های زنان قرار بگیرد تا مکانیزیم آن در دیگر صندوق های خرد نیز اجرایی شود. تدوین مدل کسب و کار که با مشارکت دفتر امور زنان و مرکز مطالعات مدیریت دانشگاه تربیت مدرس در حال تدوین است که در نهایت به اسناد بالادستی برای صندوق های خرد تبدیل خواهد شد.
ابوالقاسم شمس، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نیز گفت: باید ابعاد کار دقیق و شفاف باشد و به مسائل فنی و اقتصادی توجه شود.
وی افزود: به کارگیری افراد مختلف چه افراد سهام دار و چه افراد غیرسهام دارد مستلزم رعایت قوانینی از جمله قوانین بیمه ای است که باید حتما به این مسئله توجه بیشتری داشته باید.
شهریار رستمی؛ مدیر توسعه سرمایه گذاری و تسهیلات شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نیز گفت: باید حلقه های تولید را شناسایی و آنها را در قالب زنجیره تولید به یکدیگر وصل کنید. تسهیلات را براساس طرح و فعالیت ارائه کنید و با صندوق ها خرد هماهنگ باشید تا آنها نیز بر همین اساس تسهیلات خود را ارائه دهند.
وی تصریح کرد: براساس زمان فعالیت که دامداری، خیاطی و ... و زمان درآمدزائی میزان بازپرداخت مشخص است و پس به این اصل توجه کنید. باید مجری طرح و هزینه و فایده طرح را با قضاوت منصفانه بررسی کنید تا عملکرد صندوق ها قابل دفاع باشد.
رحیم نظری گوران، مدیر توسعه عملیات و بهبود بهره وری شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به اشاره به اینکه هم اکنون 103 صندوق جداگانه در کشور داریم گفت: به صورت جزیره ای فعالیت می کنند و اگر این صندوق ها بتوانند به صورت خطی و عمودی با همدیگر مرتبط شوند و تعامل آنها با یکدیگر بیشتر شود، بسیاری از مسائل و مشکلات حل خواهد شد و در آینده نزدیک نیز این عمل اجرایی می شود.
همچنین فرزانه مافی، مشاور مدیرعامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در امور صندوق های حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری هدف از برگزاری این هم اندیشی را بررسی مشکلات، انتقال تجارب و الگو های موفق در زمینه تقویت و تکمیل زنجیره تامین و بازار محصولات کشاورزی بیان کرد و گفت: این تجارب و گزارش ها می تواند راهگشای کار صندوق ها برای حرکت درست به سوی پیشرفت روز افزون باشد.
گفتنی است؛ در ادامه صندوق های حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی گزارش های درباره نوع محصول تولیدی، میزان تولید در روز و ماه، تعداد افرادی که در تولید محصول نقش داشتند، مکان فیزیکی تولید، ظرفیت انبار، میزان سفارش، تأمین کنندگان مواد اولیه، میزان ذخیره مواد و محصولات تولیدی، حمل و نقل و در نهایت بازار فروش ارائه کردند.
از سوی دیگر در این گزارش ها اثربخشی پروژه تولیدی و اینکه چه گره ای را باز کرده و یا چه مقدار اشتغال ایجاد کرده است، همچنین میزان سود دهی پروژه و اینکه چه بازاری را در دست گرفته است از جمله مواردی بود که صندوق ها در گزارش های خود به آن اشاره کردند.
اما در این کارگاه دو روزه نرگس طیبات، مدیر مؤسسه مهرباف نیز به عنوان کارآفرین سخن گفت و افزود: این موسسه در سال 1391 تا سیس شد تا با ایجاد کارگاهی تولیدی که در آن زنان با آرامش و احترام متقابل بتوانند کار کنند؛ تعلق سود کارگاه برای خود جامعه هدف و ارائه آموزش های رایگان به زنان عضو کارگاه نقشی در جامعه ایفا کند.
وی افزود: تلاش مهرباف برای كارآفرینی در این زمینه احیای هنر بافت دستی و ماشینی با طرح های ایرانی و فعال كردن این هنر بین مجموعه ای از زنان است كه كاربرد این هنر را می دانند ولی كم از آن بهره می برند. مهرباف سعی دارد این هنر را به عرصه حرفه آموزی بكشاند.
طیبات تصریح کرد: مهرباف آموزش و كارآفرینی برای زنان را هدف اصلی خود می داند. كارآفرینی برای زنان برای رشد اقتصادی، بهره وری و نوآوری حیاتی است و در كشورهای توسعه یافته سبب رونق كسب و كار می شود، كه در این راه افزایش خلاقیت و نوآوری، توسعه و رفاه اقتصادی را در بلندمدت و استقلال مالی را به همراه دارد. با همین استدلال مهرباف در رابطه با كارآفرینی در دو حوزه كارگاهی و خانگی برنامه ریزی كرد. آموزش كار با ماشین و جذب بافندگان ماشین باف و دستباف محور این كارآفرینی و اشتغال زنان است.
در ادامه به ذکر نکاتی درباره نحوه فروش محصولات این زنان پرداخت.
همچنین بهزاد بانکی پور، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشورو کارشناس ارشد رشته مدیریت کارآفرینی دانشگاه تهران نیز گزارشی از مدل های ارائه خدمت و تاسیس فروشگاه اکسیر و ایجاد نشان تجاری «اکسیر» ارائه کرد.
در ادامه هادی نیلی؛مشاور کسب و کار، مشاور بازرگانی خارجی نیز در این جلسه درباره مدیریت صادرات و واردات، الگوی موفق در زمینه بازار با تأکید بر بازار بین المللی در قالب پاورپونت ارائه داد.