به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ نخستین المپیاد ملی بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی با حضور و سخنرانی محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رییس جمهور، سید ابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، رویا طباطبایی، رییس سازمان ملی بهره وری ایران، حضرت آیت ا…احمدی شاهرودی، نماینده مجلس خبرگان در جمع کشاورزان و بهره برداران به همت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور سوم اسفندماه در محل سالن همایش های سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار شد.
در این مراسم با حضور سخنرانان، کاندیداهای حوزه های زراعت، باغبانی، دام، طیور و آبزیان، تعاونی، تشکلها و شرکتهای بازرگانی معرفی و با اهداء لوح تقدیر از آنها تجلیل به عمل آمد.
همچنین از بین کاندیداهای هر حوزه به نفرات برگزیده با اهداء نشان ملی بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی تقدیر شد.
در ادامه این مراسم به شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تندیس طلایی جشنواره تقدیم شد.
همچنین شرکت مادر تخصصی در نمایشگاه جانبی این المپیاد با برپایی غرفه ای به معرفی اهداف، راهبردها، ماموریت ها و سیاست های شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی پرداخت.
علی اکبر مهرفرد؛ قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی و صنایع کشاورزی در نخستین المپیاد ملی بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی گفت: بهره وری آب از مهمترین موضوعات در وزارت جهاد کشاورزی است.
وی افزود: در کشت های گلخانه ای مصرف آب تا ۹۰کاهش و میزان تولید تا ۱۰برابر افزایش می یابد.
قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی اهرمی کلیدی برای واگذاری تصدی های دولت به بخش خصوصی
محمد شریعتمداری، معاون اجرایی رییس جمهور امروز در نخستین المپیاد ملی بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی در جمع کشاورزان و بهره برداران بیان کرد: قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی با داشتن ۳۵ماده و تبصرههای آن تمام شئون بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور را دیده و برخی از اختیارات را از دولت به بخش خصوصی واگذار کرده است.
وی با بیان اینکه بهرهوری نقش مهمی در کشاورزی کشور دارد گفت: کشور ما وضعیتی خشک و نیمهخشک دارد و استفاده از روانآبها جای خود را به استفاده از ذخایر زیرزمینی خود داده و روند ۷۰درصد استفاده از روانآبها در حال تبدیل به سفرههای زیرزمینی است به طوریکه ۳۱۰دشت کشور ذخایر آنها به شدت کاهش یافته و در برخی مناطق تا ۳۰۰متر پایین رفته است.
معاون اجرایی رئیس جمهور ادامه داد: کسانی که میگویند کشاورزی توجیه ندارد موضوعی انحرافی را مطرح میکنند در صورتی که اگر صرفهجویی ها در بخش کشاورزی انجام شود به اندازه مصرف شرب و صنعت میتوانیم صرفهجویی ایجاد کنیم که این امر با افزایش بهرهوری قابل دسترسی است.
وی گفت: امنیت غذایی و آثار مثبت، صدور محصولات کشاورزی و سهم بالای کشاورزی در اشتغال کشور که یک چهارم اشتغال کشور را تشکیل میدهد از مزایای مهم کشاورزی است و باید اذعان داشت که ۴میلیون شغل از این طریق در کشاورزی ایجاد شده است.
شریعتمداری با تاکید بر اینکه از نظر دولت اساسیترین محور توسعه کشاورزی است، گفت: در صورتی که واردات برای حمایت از کشاورزان محدود شود قیمت به نفع کشاورزان در بازار داخلی گران میشود که هدف ما نیز همین است تا سود کشاورزان بالاتر و بیشتر شود.
وی اضافه کرد: در صورتی که واسطهها کنترل شوند کشاورزان سود بیشتری به دست میآورند اما حداقل هر وقت حادثهای (بلایای طبیعی و از بین رفتن محصولات کشاورزی) پیش میآید به افزایش قیمت محصولات کشاورزی در بازار اعتراض میشود.
معاون اجرایی رئیس جمهور تصریح کرد: باید در نظر داشت که سازوکار مناسب برای مقابله با حوادث غیرمترقبه به اندازه مورد نیاز نیست و با بروز سرمای یکباره تولید سردرختیها کاهش مییابد. در هر مقطعی که حادثه غیرمترقبهای در کشور ایجاد شده و به محصولات کشاورزان لطمه میخورد مردم برای حمایت از کشاورزان باید بپذیرند که تاحدودی محصولات کشاورزان را گرانتر خریداری کنند اما برای تحقق این امر باید چنین فکری در رسانههای ما نیز ایجاد شود و حاضر شوند که این موضوع را تبلیغ کنند.
وی در ادامه صحبتهای خود تاکید کرد: در مقطعی از سالهای گذشته تعرفه شکر به یک باره از ۱۲۰درصد به ۱۰درصد کاهش یافت که این امر باعث شد که شرکتها زیر بار خرید محصولات کشاورزان نروند و یک باره سطح زیر کشت پایین آمد.
شریعتمداری افزود: همچنین شاهد این بودیم که در سبد مصرفی مردم میوههای تولیدی آرژانتین، هند و سایر کشورها حضور یافت اما در شرایط فعلی نباید این امر تکرار شود و باید شرایط رقابت منطقی برای کشاورزان ایجاد کنیم.
وی گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده در ۱۵کشور به رشد ۷تا ۸درصدی نظیر مالزی، سنگاپور، عمان، چین، برزیل سهم سرمایهگذاری نسبت به تولید ناخالص داخلی ۲۵درصد بالاتر بوده است.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به جشن خودکفایی گندم در دوره گذشته گفت: در دوره گذشته نیز برای تولید گندم جشن خودکفایی گرفته شد و قدمهای خوبی برداشته شده بود اما این امر با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم و جایگزینی تولید گندم برای سایر محصولات بود اما در این دوره اقدامات هوشمندانهتر بود.
برگزاری المپیاد ملی بهره وری بخش کشاورزی آغاز چرخه مدیریت بهره وری در بخش کشاورزی است
احمد کبیری، رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در نخستین المپیاد ملی بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی با بیان این مطلب گفت: برگزاری این المپیاد آغاز چرخه مدیریت بهره وری در بخش کشاورزی است و امیدواریم با کمک صاحبنظران و مشارکت فعال تر بهره برداران در راستای پیشرفت بیشتر و بهتر و کیفی تر قدم برداریم.
کبیری، مهم ترین ابزار لازم برای ارتقای بهره وری بخش کشاورزی را بالا بردن دانش و آگاهی قشر تولیدکنندگان و بهرهبرداران دانست و افزود: طبق آمارهای رسمی از چهار میلیون بهره بردار بخش کشاورزی یک میلیون و ۳۰۰هزار نفر بیسواد و یک میلیون و ۴۰۰هزار نفر در حد ابتدایی و تحصیلات غیر رسمی هستند و بدون پرداختن به امر آموزش بهره برداران نمیتوان در ارتقای بهره وری انتظار معجزه داشت.
وی با اشاره به این که کشورهای پیشرفته دهها سال است به توسعه پایدار رسیده اند، گفت: برای کشور ایران اگر روزی توسعه پایدار یک گزینه بود، امروز یک الزام است و رسیدن به توسعه پایدار بدون پرداختن به امر حیاتی رشد بهره وری در بخش کشاورزی دست یافتنی نخواهد بود.
وی به اهداف سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: بخشی از اهداف این سازمان شامل تلاش در جهت ارتقای سطح دانش، گسترش فناوری جدید در بخش کشاورزی و رشته های مرتبط، تلاش در جهت حفظ و پایداری محیط زیست و منابع پایه تجدیدشونده به منظور دستیابی به توسعه پایدار و نیز تلاش در جهت افزایش کمی و کیفی تولیدات بخش کشاورزی است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور افزود: با توجه به شرایط بحرانی منابع پایه از جمله کمبود آب، تخریب خاک های حاصلخیز، آلودگی های زیست محیطی زمان آن فرا رسیده است که به مقوله بهره وری بخش کشاورزی بیش از گذشته پرداخته شود و با سیاست گذاری درست و همت تولیدکنندگان و بهره برداران در چارچوب سیاست های توسعه پایدار به تولید بپردازیم.
کبیری به شرایط بهره برداران و نیاز اساسی آن ها به امر آموزش و عدم امکان پاسخگویی از طریق دولت اشاره کرد و تصریح کرد: دهها هزار نفر کارشناسان کشاورزی عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی وجود دارند که با طی دوره آموزش های مهارتی می توانند به کمک بهره برداران و دولت بروند و با هزینه ای بسیار کمتر از کارشناسان دولت، خدمات فنی مورد نیاز را ارائه کنند.