صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان درمیان با 111 کشاورز، بهرهبردار و سهام دار با سرمایه اولیه 3 میلیارد و 231 میلیون ریال در روز شنبه 23 شهریورماه در مرکز شهرستان درمیان تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی، غلامرضا وارسته؛ مدیر جهادکشاورزی شهرستان درمیان گفت: میزان سرمایه اولیه این صندوق 3 میلیارد و 232 میلیون و 70 هزار ریال است که از این میزان مبلغ 1 میلیارد و 648 میلیون و 360 هزار ریال سهم آورده کشاورزان و یک میلیارد و 583 میلیون و 710 هزار ریال سهم کمک دولت به صندوق است. همچنین از 111 بهره بردار ، 89 بهره بردار روستائی، 20 بهره بردار مستقل و دو تشکل هستند.
وی با بیان این که امسال پرداخت 20 میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای 600 طرح کشاورزی و دامپروری از سوی کارگروه توسعه بخش کشاورزی شهرستان درمیان مصوب شده و تاکنون 8 میلیارد تومان آن پرداخت شده، تصریح کرد: کشاورزان درمیانی سالانه 33 هزار و 810 تن انواع محصولات باغی و زراعی تولید میکنند که این خود نقش به سزایی در تولید ناخالص این شهرستان مرزی دارد.
مدیر جهادکشاورزی درمیان از بادام، گردو، زرشک، انگور، سیب، گندم، چغندرقند، زعفران، پسته، زردآلو و عناب به عنوان مهمترین تولیدات بخش کشاورزی این شهرستان یاد کرد و ادامه داد: در حال حاضر عملیات آبیاری قطرهای 343 هکتار از اراضی باغی و زراعی شهرستان به اتمام رسیده است.
فرماندار شهرستان درمیان نیز گفت: تشکیل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان درمیان میتواند به پویایی و رشد کمی و کیفی محصولات تولیدی این بخش کمک شایانی کند.
رجبعلی براتی، با بیان این که استفاده بهینه از منابع آبی با وجود خشک سالیهای پیاپی نیازمند مکانیزه شدن صنعت آبیاری در این شهرستان مرزی است، افزود: تشکیل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان درمیان میتواند روند مکانیزه شدن صنعت آبیاری را تسریع بخشد.
وي جلب اعتماد عمومي اعضا را رمز موفقيت تشكل هاي بخش كشاورزي دانست و افزود: نيل به اين هدف در جلب مشاركت بيشتر توليدكنندگان بخش كشاورزي نقش بي بديلي دارد.
فرماندار درميان نظارت بر صندوقهاي غيردولتي كشاورزي را فرآيندي مستمر برشمرد و افزود: امكان استفاده از منابع بخش دولتي، جذب بهتر منابع مالي براي تامين نقدينگي و ايجاد بازارهاي عرضه مستقيم فعاليتهاي توليدي از مهمترين دستاوردهاي تاسيس اين صندوق در شهرستان مرزي درميان محسوب ميشود.
علیرضا اشرفی؛ عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی نیز گفت: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در خراسان جنوبی 337 میلیارد تومان سرمایه دارد.
وی با بیان این که در حال حاضر قریب 82 صندوق در سطح کشور در راستای حمایت از بخش کشاورزی فعالیت می کنند، افزود: از این تعداد 8 صندوق در شهرستانهای استان خراسان جنوبی تشکیل شده است و نهمین صندوق استان امروز در درمیان تشکیل شد.
اشرفی، از تشکیل صندوق حمایت از بخش کشاورزی در شهرستان های طبس و زیرکوه تا پایان مهرماه امسال خبر داد و افزود: تاکنون قریب 13 میلیارد از 17 میلیارد اعتبارات مصوب تشکیل صندوق های استان خراسان جنوبی جذب شده است.
وي با اشاره به پتانسيل هاي موجود توسعه و استعدادهاي بالقوه درميان در بخش كشاورزي گفت: با وجود دشت هاي مستعد كشاورزي و منابع آبي با به كارگيري فنون نوين كشاورزي و استفاده بهينه از منابع، درميان ميتواند به يكي از مهمترين قطبهاي كشاورزي استان تبديل شود.