چاپ مطلب
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۷/۰۲ www.sfida.ir

ویژه سفر به استان کرمانشاه ( بخش دوم)‏


حمایت صندوق توسعه بخش کشاورزی کرمانشاه از تولید ذرت بذری در استان

کشاورز ذرت کار کرمانشاهی گفت: ذرت بذری را که محصولی تازه است با حمایت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کرمانشاه در 23 هکتار کشت کردم که پیش بینی می کنم  از هر هکتار 4 تا 5 تن ذرت ویژه برداشت شود.

یکی از سیاست های اصلی روابط عمومی و اموربین‌الملل شرکت مادر تخصصی معرفی صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور، به مسئولان ملی برای پشتیبانی از صندوق ها، کشاورزان و فعالان این عرصه است. در این میان بهترین راه معرفی صندوق‌ها از زبان خود کشاورزان و بهره بردارانی است که سهام دار این صندوق‌ها هستند.

در این راستا برای تحقق یافتن این مهم، منصور بنیاب؛ سرپرست روابط عمومی شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با بازدید از پروژه‌های کشاورزی استان کرمانشاه با کشاورزانی که با حمایت‌های صندوق‌ غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان به کشاورزی خود رونق و جانی دوباره بخشیده‌اند، صحبت و گفت‌وگو کرد. در ادامه بخشی از این گفت‌وگوها را می‌خوانیم.

***

سیاوش قنبری، کشاورز ذرت کار کرمانشاهی در منطقه کامیاران که فارغ التحصیل بخش کشاورزی گرایش زراعت و اصلاح نباتات است، گفت: همیشه به دنبال کارهای نو بودم، بنابراین در سطح 23 هکتار کشت مکانیزه ذرت بذری را انجام دادم که پیش بینی می شود در هر هکتار 3 تا 4 تن ذرت بذری برداشت شود.

وی افزود: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کرمانشاه در دهستان ها کلاس های آموزشی کشت های نو برگزار کرد و من چون به این رشته علاقه داشتم، در این کلاس ها شرکت کردم و با کاشت ذرت بذری آشنا شدم.

قنبری تصریح کرد: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی ابتدا بذر رایگان را در اختیار من گذاشت و سپس با سرکشی‌های مستمر کارشناسان خود به طور  میانگین در هفته 3 هفته در روز هر هفته به صورت میانگین 6 کارشناس به مزرعه من سر می‌زدند و آموزش های لازم را به من ارائه کردند. آموزش و به کارگیری نکات کارشناسی کارشناسان و ناظران فنی بسیار به من در تولید این محصول کمک کرد. البته این آموزش ها رایگان بود که جای تقدیر بسیار دارد.

وی تصریح کرد: از ابتدای کشت که از 22 اردیبهشت ماه تا 25 شهریورماه ادامه داشت، 84 بازدید از مزرعه من انجام شد، بدون آنکه من کمترین مبلغی پرداخت کرده باشم.

این کشاورز کرمانشاهی ادامه داد: چون کار فنی است، هر کشاورزی وارد کشت این محصول نمی شود، در این راستا کمک بلاعوض صندوق در بهتر شدن این محصول کمک شایانی کرد به طوری که هزینه بلاعوض 300 هزار تومانی آبیاری تحت فشار در هر هکتار نیز نیمی از هزینه های مرا جبران کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به علمی بودن نوع کشت و نظارت مستمر کارشناسان محصول بسیار مرغوب و عالی به عمل آمده است که کشاورزان منطقه نیز تشویق به کاشت این محصول شده اند تا جایی که از عده ای از آنان پشنهاد شراکت هم داشته ام.

قنبری با اشاره به کمک های دیگر صندوق در تهیه کود قبل از کشت نیز اشاره کرد و گفت: من تنها آزمون خاک را انجام دادم اما تهیه کود مورد نیاز با توجه به نوع زمین را خود کارشناسان صندوق بدون دریافت هزینه ای انجام دادند و با تمام این کمک ها تضمین خرید محصول را نیز به من داده اند که این موضوع یکی از آرزوهای کشاورزان است.

وی اظهار داشت: بیشتر مشکلات کشاورزان نبود ثبات قیمت است اما من با کاشت ذرت بذری در حقیت محصولی را می کارم که از قبل آزمایش خود را پس داده و خریداری شده است بنابراین خیال من در این مورد راحت است و تمام تلاش خود را تنها به حفظ و مراقبت از محصول معطوف می کنم.

قنبری گفت: در ارتباطی که با دیگر کشاورزان دارم، حمایت های صندوق را برای آنها توضیح می دهم و ‌آنها نیز با دیدن محصول مزرعه من، خود برای کشت این محصول در ‌سال‌ آینده اظهار آمادگی کرده اند. از طرفی کار ترویجی در این زمینه در منطقه کامیاران انجام شده است.

این کشاورز گفت: از آقای خانی زاده و دیگر کارشناسان که دلسوزانه چندین کیلومتر برای نظارت بر مزرعه من می آمدند، صمیمانه تشکر می کنم. 



© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به " شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی" میباشد.