آمنه کشاورزیان، از خانم های با استعداد و توانمند روستای رونیز شهرستان استهبان است که با پشتکار خود توانسته یک گلخانه سنتی در مساحت 80 مترمربع راه اندازی کند.
کشاورزان گفت: قبلا به صورت تجربی و در خانه دست به تولید گیاهان می زدم اما پس از آشنایی با صندوق خرد زنان روستایی و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان استهبان، اعتماد به نفسم کمی افزایش یافت و توانستم باغی را اجاره کنم و این کسب و کار کوچکم را گسترش دهم.
وی افزود: هم اکنون 10 نوع گل از خانواده های مختلف را پرورش داده ام و با دریافت وام 3 میلیون و 500 هزار تومانی با بهره 4 درصد توانسته ام محیطی سربسته برای گلخانه مهیا کنم.
کشاورزیان تصریح کرد: زمان دریافت تسهیلات من از صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی زنان استهبان و صندوق خرد زنان روستایی رونیز حدود یک هفته طول کشید. از طرفی بهره کم تسهیلات و زمان انتظار دو ماهه مرا تشویق کرد تا علارغم مشکلات پیش آمده کار خود را ادامه و توسعه دهم.
به گفته وی، اگر دوره تنفس وام ها بیشتر شود، می توان در این شغل اشتغال زایی بیشتری کرد و از طرفی می توان با دریافت تسهیلات بیشتر این گلخانه را تا 200 مترمربع در همین فضای کنونی گسترش داد.
اشتغال زایی برای 20 خانم روستایی توسط تسهیلات صندوق زنان
عطری زحمت کش، یکی دیگر از زنان فعال روستایی گفت: از سال 84 که صندوق خرد زنان در روستای خیر راه اندازی شد، عضو آن شدم و توانستم از تسهیلات این صندوق در راستای اشتغالزایی و افزایش توان زنان روستایی بهره ببرم.
وی افزود: هم اکنون نیز با دریافت تسهیلات دو و نیم میلیون تومانی از صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی زنان شهرستان استهبان توانستم یک واحد کارگاه نانوایی برای تولید نان محلی اجاره کنم به طوری که در حال حاضر با خریداری گندم از منطقه و آسیاب کردن آن تمام مراحل پختن نان از صفر تا 100 با کمک زنان روستای خیر انجام می دهیم.
زحمت کش تصریح کرد: از آنجایی که این نان توسط خود خانم های روستا تولید و آسیاب می شود کیفیت خوبی دارد به طوری که تمام خانوارهای روستا مصرف کننده این نان هستند.
وی با اشاره به اینکه تولید این نان موجب تعطیلی تنها نانوایی این روستا شده است، گفت: ما با تولید این نان و فروش آن به تمام اهالی روستا و دیگر روستاهای اطراف در سوپرمارکت های شهرستان کوار هم آنها را عرضه می کنیم که مشتریان خاص خود را دارد.
زحمت کش اظهار داشت: فرهنگ پختن نان چند مدتی بود که به دلیل آغاز به کار نانوایی کمرنگ شده بود اما ما توانستیم با احیای کردن این سنت کهن در روستا آن را احیا کرده و نان سالم و طبیعی تحویل مردم روستای خود دهیم. البته اگر دستگاه خمیرکن نیز داشتیم می توانستیم این کار را در ابعاد وسیع تری انجام دهیم. چنانچه هم اکنون با همین روند کاری تعداد 20 تن از خانم ها در روستا به صورت نوبتی مشغول به کار هستند.
ایجاد نهالستان انجیر با تسهیلات صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی زنان
پری ایران پاک یکی از کشاورزان خانم روستائی گفت: تاکنون از صندوق زنان روستای سهل آباد در چندین نوبت تسهیلات دریافت کرده ام و خردادماه امسال نیز برای نهالستان انجیر نیز یک میلیون و 500 هزار تومان وام گرفتم.
وی افزود: این تسهیلات تنها صرف خرید انجیرهای نر و ماده برای تولید انجیرهای بهتر شد. از آنجایی که ما در حال حاضر آب خریداری می کنیم و به صورت دستی نهال ها را آبیاری می کنیم و این مشکل است که در صورتی که بتوانیم تسهیلات بیشتری دریافت کنیم آبیاری آنجا هم را قطره ای خواهیم کرد.
ایران پاک گفت: سالی 500 درخت انجیر می کاریم که طی 5 تا 6 سال به ثمر می نشینند.
وی تصریح کرد: در گذشته باغ زردآلو و گوجه سبز داشتیم و روستای سهل آباد منطقه سرسبزی بود اما به خاطر خشکسالی هم اکنون به کاشت نهال انجیر رو آورده ایم و اکنون این تنها درختی است که در خشکسالی دوام می آورد.
پرورش دام با حمایت های صندوق توسعه بخش کشاورزی زنان
مهین درمیانی نیز یکی از دامداران روستای سهل آباد در این گفت و گو ها حاضر شد و گفت: از زمانی که خشکسالی در منطقه حاکم شد و همسرانمان برای کار روستا را به قصد شهرهای دیگر ترک کردند، ما به سمت ایجاد کار در خانه و کسب درآمد رفتیم و در این میان با صندوق زنان روستایی آشنا شدیم.
وی افزود: هم اکنون به همراه خانم رقیه نسیم با حمایت های صندوق توسعه بخش کشاورزی زنان روستایی یک مرکز پرورش بز و گوسفند راه اندازی کرده ایم.
درمیانی اظهار داشت: تاکنون 60 بز و گوسفند داریم و سه بار هر بار به میزان 500 ، 800 و دو میلیون تومان تسهیلات دریافت کردیم که مقداری را برای خرید دام و مقداری را برای تهیه آذوقه دام مصرف کرده ایم.
این خانم دامدار گفت: همه دام های ما دفترچه دامپزشکی دارند و آنها را نیز بیمه کرده ایم و خوراک آنها را هم از کشاورزان منطقه خریداری می کنیم تا کمکی هم به کشاورزان روستا شود.
درمیانی با اشاره به اینکه برای دریافت وام تنها از زمان درخواست تا موقع دریافت آن 5 تا 10روز طول می کشد، گفت: این تسهیلات را تنها با دریافت سفته به ما پرداخت کردند که نسبت به تسهیلات بانک ها واقعا عالی است.
وی تصریح کرد: اگر تسهیلات صندوق زنان نبود ما هم اکنون بیکار در خانه نشسته بودیم و به فکر راه اندازی کار و حرفه جدیدی نبودیم ولی حالا خود صاحب کار و شغل خود هستیم و این اعتماد به نفس را به ما بازگردانده و به ما قوت قلب داده است و از طرفی در مخارج خانه و زندگی ما را کمک می کند.
بسته بندی زعفران در خانه با کمک صندوق زنان روستای سهل آباد
فرحناز قوی دل یکی دیگر از زنان روستایی است که توانسته است با حمایت های صندوق زنان روستایی شهرستان استهبان و روستای سهل آباد برای خود کار و کسبی هر چند کوچک مهیا کند.
وی گفت: من با دریافت دو میلیون تومان توانستم مقداری گل زعفران خریداری کرده و آنها را پاک کرده و با بسته بندی به بازار عرضه کنم و این برای من سودآوری خوبی داشت. از طرفی با دریافت یک میلیون و پانصد هزار تومان توانستم مقداری پارچه تهیه کرده و به دوخت لباس های سنتی زنان بپردازم.
قوی دل اظهار داشت: این تسهیلات را بدون دریافت هیچ گونه زمانی دریافت کردم یعنی از روز درخواست تا پرداخت آن بیش از 3 یا 4 روز نگذشت و این به من این امکان را داد تا در زمان معین گل زعفران یا پارچه های مورد نیازم را تهیه کنم.
وی افزود: اگر صندوق خرد زنان روستایی سهل آباد و صندوق توسعه بخش کشاورزی شهرستان استهبان نبود من هم مانند تمام زنان خانه دار روستا بیکار بودم در حالی که هم اکنون با خرید یک دستگاه چرخ خیاطی و انجام خیاطی به صورت حرفه ای و یا انجام کارهای خدماتی دیگر مانند بسته بندی زغفران یا پختن رب گوجه فرنگی در خانه زمان را به بیهودگی سپری نمی کنم و کمک خرج خانه نیز شده ام .
تولید بیش از دو تن کود ورمی کمپوست با تسهیلات 20 میلیون تومانی صندوق زنان
جملیه زارع، فارغ التحصیل کارشناسی کشاورزی در رشته علوم دامی گفت: امسال 20 میلیون تومان تسهیلات برای 200 مترمربع تولید کود ورمی کمپوست دریافت کرده ام .
وی افزود: در هر 100 مترمربع 5 تن کود ریختم که پیش بینی می کنم ازهر 5 تن یک تن کود ورمی کمپوست برداشت شود و در نهایت 2.5 تن کود ورمی کمپوست بتوانم از زمین موردنظر برداشت کنم.
زارع گفت: تسهیلات دریافتی از صندوق زنان استهبان بیشتر صرف ساخت ساختمان و هزینه ها به روز رسانی آن شد. از طرفی برای خرید تجهیزات و ماشین آلات تولید کود ورمی کمپوست تسهیلاتی دریافت کردم.
وی تصریح کرد: صندوق همکاری خوبی با کشاورزان به ویژه زنان کشاورز دارد و با حمایت های صندوق اگر بازار خوبی این کود داشته باشد این کار را توسعه می دهیم. البته کار ما در سال اول و برداشت اول ممکن است خوب نباشد چون تجربه خاصی از گذشته نداریم و تنها با راهنمایی های کارشناسان حاضر در صندوق زنان استهبان این کار را جلو برده ایم.