پس از آنکه مشکلات بسیاری دامان برنج خوزستان را گرفت و شالیکاران در استان با زیان بسیار زیاد و دلالان با سود فراوانی مواجه شدند این بار مشکلات گریبان ذرتکاران را گرفته و ترخیص ذرتهای موجود در گمرک معضل امروز این محصول کشاورزی خوزستان است.
افت شدید قیمت ذرت نسبت به قیمت تعیین شده باعث شده است تا کشاورزان میلی به فروش محصول خود نداشته باشند و به این دلیل کشاورزان خوزستانی برای کشت این محصول استراتژیک رغبت چندانی ندارند.
نوسانات قیمت به نحوی شدید شده است که نرخ ذرت از صبح تا عصر در یک شهرستان 4 بار تغییر می کند و ذرت خشک کنیها نیز با دلالی کشاورزان را با زیان مواجه می کنند.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی خوزستان در این باره در گفت و گو با همشهری گفت: خسارت جدی به کشاورزان خوزستانی به دلیل واردات بیرویه ذرت به کشور در زمان برداشت محصول داخلی باعث شده است ذرت کاران رغبتی به برداشت محصول نداشته باشند.
علیرضا دارابی افزود: تاکنون با رایزنی های انجام شده بیش از 200 میلیارد ریال خط اعتباری برای بازگشایی اعتبار برای جبران خسارت ها در این بخش اختصاص داده شده است .
وی با اشاره به این که این اعتبار قرار است به بخش کشاورزی تزریق شود، تاکید کرد: توزیع این اعتبار هنوز مشخص نیست ولی قرار است بخشی از خسارات ها به کشاورزان در استان توسط این اعتبار جبران شود.
دارابی می افزاید : اعتبار تخصیص داده شده توسط شرکت مادر تخصصی صندوق توسعه و حمایت از سرمایه گذاری بخش کشاورزی تامین شده است و علاوه بر این خط اعتباری ، 15 میلیارد ریال دیگر نیز از منابع داخلی صندوق استان به کشاورزان پرداخت می شود.
مدیرعامل صندوق توسعه و حمایت از بخش کشاورزی خوزستان می گوید : قیمت ذرت در بازار به 680 تومان در هر کیلوگرم رسیده در صورتی که قیمت تعیین شده 800 تومان برای هر کیلوگرم است و این نشان از کاهش چشمگیر قیمت خرید ذرت دارد.
دارابی می افزاید : این اعتبار تامین شده و به تعاونی روستایی برای پرداخت به کشاورزان و ذرت کاران تخصیص داده شده است .