چاپ مطلب
تاریخ انتشار :
۱۴۰۴/۰۲/۲۳
www.sfida.ir
بررسی راهکارهای تقویت و توسعه کمی و کیفی صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و همراستایی رویکردها و برنامه های صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی با سیاست ها و راهبردهای توسعه ای وزارت جهاد کشاورزی و بخش کشاورزی
به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از سرمایه گذاری در بخش کشاورزی:به منظور تقویت حجم و کیفیت سرمایه و بهبود عملکرد صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و نقش آفرینی موثرتر صندوق ها در توسعه پایدار بخش کشاورزی به منظور فراهم سازی شرایط و الزامات برای تحقق برنامه های در پیش رو، اکبر فتحی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، در نشست مشترک صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی روز سه شنبه مورخ 23 اردیبهشت، حضور یافت.
در ابتدا علیزاده مقدم، رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی، به ارائه آخرین وضعیت، نقش و عملکرد صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی پرداخت و به تغییر رویکرد صندوق ها از رویکرد مالی_اعتباری به رویکرد های توسعه ای، اقتصادی و مشارکتی اشاره نمود. علیزاده مقدم در ادامه به برنامه های پیش رو صندوق ها بر اساس تغییر رویکردها از قبیل: همکاری در تأمین بخشی از نهادههای مورد نیاز بخش، ورود به بازار محصولات کشاورزی، تأمین، تجهیز و تخصیص منابع مالی و سرمایه ای، حمایت از تشکیل و تقویت زنجیرههای تولید، توانمندسازی و تقویت صندوق های زنان روستایی و عشایری، تقویت و توسعه فعالیتهای دانشبنیان در بخش کشاورزی و ایجاد و تقویت صندوقهای حمایت از توسعه منابع طبیعی، اشاره نمود.
در ادامه مدیران عامل، نمایندگان دولت در صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی، اعضای هیات مدیره و مشاورین شرکت مادر تخصصی هر یک سخنان و پیشنهاداتی در راستای تامین منابع مالی و تقویت حجم سرمایه، تحقق کفایت سرمایه، تعامل سازنده و ارتقا سطح همکاری صندوق ها با بانک کشاورزی به عنوان همکاران راهبردی توسعه بخش کشاورزی، ایجاد بستر مناسب برای حضور در عرصه بازرگانی علی الخصوص تامین نهاده ها و بازار محصولات کشاورزی و فراهم سازی اقدامات این مهم از جمله: مولدسازی اموال و امکانات مازاد وزارت جهاد کشاورزی با استفاده از راهکار واگذاری اموال مازاد به صورت آورده غیر نقدی افزایش سرمایه صندوق ها، اصلاح بند ج ماده ۳۳ قانون برنامه هفتم توسعه پیشرفت کشور به منظور تقویت و توسعه کمّی و کیفی صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی، ایجاد طبقه بندی دستگاهی مستقل بنام شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی و ایجاد ردیف های اعتباری برای تامین منابع مالی به منظور تشکیل، افزایش سرمایه و پرداخت تسهیلات به صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و همچنین ورود صندوق ها به اجرای طرح های سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، منابع طبیعی و عشایری، اصلاح تبصره ۳ بند ب ماده ۳۱ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، اختصاص اعتبار بند (ح) تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، به منظور ایجاد نیروگاه های خورشیدی به جهت تامین انرژی مورد نیاز چاه های کشاورزی و صنایع تکمیلی و تبدیلی کشاورزی و بهبود نظام تخصیص اعتبارات دولتی با استفاده از ظرفیت نهادی صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی، را ارائه نمودند.
اکبر فتحی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی بر ایجاد ادبیات مشترک در میان نوع کارکرد و عملکرد صندوق ها با استقرار رویکرد های توسعه ای، اقتصادی و مشارکتی با انتظارات، توقعات و سیاست های برنامه های توسعه ای وزارت جهاد کشاورزی را ستود و از مدیران صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی برای اهتمام جدی در اجرا و عملیاتی نمودن برنامه و بودجه سال ۱۴۰۴ صندوق ها در چهارچوب تغییر رویکرد، تقدیر و تشکر نمود. فتحی با اشاره به شناخت میدانی و تخصصی فعالان این حوزه، آنها را مشاوران امین وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: صندوقها از دل بخش کشاورزی برخاستهاند و بهواسطه تجربه عملیاتی، واجد ظرفیتهایی هستند که باید در سطوح تصمیمسازی مورد استفاده قرار گیرد. تعامل دو سویه و منظم میتواند اثربخشی این ظرفیتها را دوچندان کند. از اینرو از برگزاری جلسات مشترک و مستمر به صورت دو ماه یکبار به جهت هم اندیشی و بهبود عملکرد در قالب خرد جمعی و نیز ارائه گزارش صندوق ها استقبال نمود.
در ادامه، موضوع تأمین منابع مالی برای توسعه فعالیت صندوقها را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: قوانین بالادستی همچون مولدسازی، با اراده وزارتخانه، فرصتهای قابلتوجهی برای تأمین مالی فراهم خواهد کرد. با بهرهگیری هوشمندانه از این ظرفیتها، میتوان نسبت به افزایش سرمایه صندوقها و ارتقاء توان ظرفیت آنها برای پیشبرد برنامه های کشاورزی اقدام کرد.
فتحی خاطر نشان کرد: در محصولاتی که با مازاد تولید مواجهاند، صندوقها میتوانند با ورود به موقع، در تعدیل و تنظیم بازار و حمایت از تولیدکننده نقشآفرین باشند. در این راستا به منظور تقویت صندوق ها، بخشی از اعتبارات تنظیم بازار در حال برنامه ریزی برای تخصیص و تزریق به صندوق ها می باشد.وی اضافه کرد: در طراحی سامانههای جدید ثبت سفارش و تجارت، تلاش داریم امکانی فراهم شود تا تشکلهای تولیدی و صندوقها با ضریبهای خاص، وارد عرصه بازرگانی شوند. معاون برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به منابع تخصیصیافته برای توسعه انرژیهای نو، اظهار داشت: بهتر است این منابع بهصورت پایدار و مستمر در اختیار صندوقها قرار گیرد، تا ضمن حمایت از توسعه زیرساختهای نوین، پایداری مالی و اجرایی نیز حفظ شود.
وی ضمن دعوت به نگاه انتقادی اظهار داشت: صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی، به صورت مستمر در جهت بهبود و اصلاح کارکرد و عملکرد خود کوشا و ساعی باشند.
در پایان اکبر فتحی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت موضوعات مطرح شده، از برگزاری جلسه ای سریع الوقوع به منظور نحوه اجرا و برنامه ریزی پیشنهادات مطرح شده خبر داد.
وی همچنین نوید برگزاری گردهمایی با حضور ایشان، معاونین برنامه ریزی و اقتصادی سازمان های استان، مدیران عامل صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و شرکت مادر تخصصی را داد و اضافه نمود به جهت استقرار یک همکاری راهبردی مستمر با هدف هم افزایی در برنامه های توسعه ای کشاورزی، جلسه ای مشترک فی مابین مدیر عامل بانک کشاورزی، مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی و در حضور ایشان، برنامه ریزی خواهد شد.
© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به " شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش
کشاورزی" میباشد.