چاپ مطلب
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۱۰/۱۵ www.sfida.ir

با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی، از ۸۱ کشاورز برتر تقدیر شد


سي‌امين آئين تجليل و انتخاب نمونه هاي برتر بخش كشاورزي با شعار «كشاورزي دانش بنيان ركن اقتصاد مقاومتي» دوشنبه 14دي ماه 94، با حضور اسحاق جهانگيري؛ معاون اول رئيس جمهور، محمود حجتي؛ وزيرجهاد كشاورزي، عباس رجائي؛ رئيس كميسيون كشاورزي و منابع طبيعي مجلس شوراي اسلامي، اسكندر زند؛ معاون وزير و رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، به همراه تعدادي از مسئولان و مديران سازمان هاي وابسته و 81 تن از نمونه هاي منتخب بخش كشاورزي در سالن حجاب برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ محمود حجتي، وزير جهاد كشاورزي حضور مسئولان و حمايت و پشتيباني آنان را مايه اميدواري بخش كشاورزي دانست و اساس برپايي جلسه را تقدير از نمونه هاي حاضر برشمرد.

توليد متوسط حدود 3 تن گندم در هر هكتار

وي در سخنان خود به ظرفيت و توانمندي بخش كشاورزي اشاره کرد و بيان داشت: در توليد گندم آبي توانستيم، بيش از 12 تن در هكتار توليد داشته باشيم كه متوسط توليد حدود 3 تن در هكتار است كه پيام جدي براي ما دارد. در برنامه اقتصاد مقاومتي در وزارت جهاد كشاورزي متوسط توليد گندم آبي را 5/4 تن در نظر گرفته ايم كه در مقابل توليد نمونه يك سوم مي باشد. چنانچه ما بتوانيم توليد را به حد مطلوب رسانيم كشور از اين نظر ايمن خواهد شد. استفاده از بذور اصلاح شده، تجهيزات، پشتيباني دولت مي تواند توليد و بهره وري را افزايش و قيمت تمام شده را كاهش دهد.

حجتی با اشاره به نارسائي هايي كه در حال حاضر در بخش كشاورزي وجود دارد، حمايت دولت و نمايندگان مجلس را بسيار اثرگذار عنوان داشت و با اشاره به كاهش و ناپايداري در توليد بعضي محصولات آن را در اثر برداشته شدن حمايت و پشتيباني مسئولان دانست.

ویبه این نکته اشاره کرد که ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که در کشور ما وجود دارد، بیش از آن چیزی است که ما تصور می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی به نمونه‌ای از افزایش برداشت گندم توسط یک کشاورز نمونه در واحد سطح کشت اشاره کرد و گفت: در حال حاضر متوسط تولید ما 3 هزار و 200 کیلوگرم در هکتار است و در برنامه اقتصاد مقاومتی که با همکاری کارشناسان وزارت جهاد و تولیدکنندگان تهیه شده و به شورای اقتصاد برده‌ایم، متوسط تولید گندم آبی 4.5 تن در افق دیده شده است و این در حالی است که تولیدکننده نمونه ما بیش از 12 تن در هکتار تولید کرده است.

وی اضافه کرد: این مسئله در سایر محصولات باغی از جمله زیتون، انار، سیب و خرما هم توسط تولیدکنندگان نمونه دیده می‌شود به طوریکه متوسط تولید برنج در کشور ما در هکتار 4 هزار و 350 کیلوگرم است و این رقم توسط تولیدکننده نمونه 13 هزار و 270 کیلوگرم بوده است یا متوسط تولید چغندر قند با عیار 16.5 در کشور به 48 تن رسیده در حالیکه تولیدکننده نمونه 153 تن در هکتار برداشت کرده است.

حجتی بر این نکته اذعان داشت که اگر تجهیزات و بذر مناسب در اختیار تولیدکننده محصولات کشاورزی قرار گیرد، این امر محقق می‌شود و دولت در زنجیره تولید نقش موثری می‌تواند داشته باشد، چرا که خدمات قبل و بعد از تولید فوق‌العاده اهمیت دارد.

وی تصریح کرد: اگر زمانی ناپایداری در تولید ایجاد شد به دلیل آن بود که حمایت‌ها برداشته شد و کسی نبود که پای تولید خون دل بخورد و بذر و کود مناسب در اختیار کشاورز به موقع قرار نگرفت و راهکاری برای مبارزه با آفات علف‌های هرز ارائه نشد.

وزیر جهاد کشاورزی یکی از سرفصل‌های کاری که امسال در وزارت جهاد کشاورزی در دستور کار قرار گرفته را صیانت از منابع پایه عنوان کرد و افزود: امسال را براساس سال پربارش نگذاشته‌ایم، اما باید گفت ظرفیت فوق‌العاده زیادی وجود دارد که هدر می‌رود و ما به آن توجه نمی‌کنیم، خیلی از طرح‌های توسعه‌ای وجود داشت که می‌توانست منجر به اشتغالزایی شود، مانند طرح ماهی در قفس که تا همین یکی دو سال پیش 50 تن و 100 تن از آن برداشت می‌کردیم، اما امسال بناست تا حداقل 4 هزار تن برداشت کنیم و سال آینده به 20 هزار تن خواهد رسید و در افق برنامه 200 هزار تن می‌رسد.

حجتی همچنین به افزایش بهره‌وری در سطح کشت به ویژه گندم اشاره کرد و گفت: امسال برای اولین بار در سطح کمتر از 200 تا 300 هکتار آبیاری طیف در کشت گندم داشته‌ای که مصرف آب را فوق‌العاده کاهش می‌دهد و سطح بهره‌وری کشت را بیش از 2 برابر افزایش می‌دهد.

وی همچنین خطاب به معاون اول رئیس جمهور گفت: کشاورزان از نظر اقتصادی توانمند نیستند و اراضی کشاورزی هم خرد هستند که دولت باید در این زمینه حمایت کند. طرح‌های بهره‌وری در دستور کار داریم که مصرف آب را با تولید گلخانه‌ای به 10 درصد می‌رساند و گلخانه‌های نیمه صنعتی در کشور در حال رواج یافتن است.

وی تاکید کرد: امروز پژوهش‌ها و امکاناتی که می‌توان در آزمایشگاه‌ها از آن استفاده کرد را باید در دل مزرعه ببریم تا بسیاری از مشکلات را حل کند.

وی به استفاده از ظرفیت صادرات دام و طیور هم اشاره‌ای کرد و اینکه اگر بتوانیم بازار صادراتی قابل قبولی را در دام و طیور تعریف کنیم با توجه به آنکه این صنعت 50 درصد ارزش افزوده در زنجیره تولید دارد، بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

به گفته حجتی تراز بازرگانی غذای کشور تا سال گذشته منفی 8 میلیارد دلار بود که امیدواریم، با ارائه طرح های بهره‌وری این رقم را به صفر برسانیم.

تقدیر از 81 کشاورز نمونه کشور

سپس طي مراسمي نمادين با حضور معاون اول رياست جمهور و وزير جهاد كشاورزي از كشاورزان و بهره برداران نمونه تشكر و لوح تقدير به آنان اهداء شد.

در ادامه مراسم، بعدازظهر در سازمان تحقيقات كشاورزي نشست‌هاي تخصصي معاونان و روساي سازمان هاي وزارت جهاد كشاورزي با كشاورزان و بهره برداران نمونه در 6 كميته شامل: كميته مديران ترويج، كميته زراعت، كميته باغباني، كميته دام و شيلات و دامپزشكي، كميته امور اراضي و عشاير و تعاوني روستايي و ترويج، كميته آب و خاك، كميته صنايع كشاورزي، كميته منابع طبيعي و آبخيزداري تشكيل شد، و طي اين جلسات مسائل، مشكلات و همچنين خواسته ها و درخواست هاي كشاورزان نمونه با حضور مسئولان ذيربط مطرح و رهنمودهايي توسط معاونان وزارت جهاد كشاورزي و ساير مديرات و مسئولان ارائه شد.

 

 شايان ذكر است كه همه ساله فرايند گزينش و معرفي نمونه هاي بخش كشاورزي از بين ميليون ها بهره‌بردار و توليدكننده در رشته هاي مختلف شناسايي، انتخاب و در سطح ملي انجام ميشود. شاخص هاي انتخاب در زير بخش هاي تخصصي شامل رشته زراعت و باغباني، امور دام و طيور، شيلات و آبزيان، منابع طبيعي و آبخيزداري، آب، خاك و صنايع كشاورزي، امور عشاير، تشكل هاي بخش كشاورزي و ترويج و آموزش مي باشد.



© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به " شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی" میباشد.