چاپ مطلب
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۱۰/۱۵ www.sfida.ir

تغییر جایگاه ها و توانمندسازی زنان با تشکیل صندوق زنان وثوق استهبان


مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی وثوق استهبان استان فارس گفت: تبدیل فعالیتهای سنتی و دستی به کارگاه های کوچک خانگی دارای مجوز در هر روستا و تبدیل کسب و کار خانگی در روستا مهم ترین تغییر ایجاد شده در روستا با همکاری صندوق زنان وثوق استهبان بوده است.یکی از سیاست های اصلی روابط عمومی و اموربین‌الملل شرکت مادر تخصصی معرفی صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور به ویژه صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی وعشایری به مسئولان ملی برای پشتیبانی از صندوق ها، کشاورزان و بانوان فعالان این عرصه است. در این میان بهترین راه معرفی صندوق‌ها از سوی خود مدیرانی است که سهام دار این صندوق‌ها هستند.

 در این راستا برای تحقق یافتن این مهم، خبرنگار روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با سمیه سادات مرشدی اصطهباناتی، کارشناس ارشد مدیریت دولتی که از سال 1387 در جهاد کشاورزی مشغول فعالیت بوده و از سال 1390 به عنوان مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی وثوق استهبان در حال خدمت است، صحبت و گفت‌وگو کرد. در ادامه بخشی از این گفت‌وگوها را می‌خوانیم.

1-     لطفا درباره سابقه ایجاد صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی وثوق استهبان استان فارس، تعداد سهام داران و میزان سرمایه صندوق از ابتدا تاکنونتوضیح بفرمائید.

صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی وثوق استهبان استان فارس در 23 بهمن ماه سال 1390  با 413 زن خانه دار و 992 میلیون و 490 هزار ریال سرمایه تاسیس شد که طی4 افزایش سرمایه به 547 سهام دار و 4 میلیارد و 581 میلیون و 480 هزار ریال سرمایه رسیده است.

2-    لطفا درباره فعالیت های اثربخش صندوق توضیح بفرمائید.

این صندوق در حفظ و نگهداری باغات انجیر و توسعه آن، باغات پسته و زیتون، انار، فرآوری انار و زیتون، تولید انواع عرقیات، رب گوجه، آبلیموه،آبغوره، تولید و بسته بندی زعفران، تولید انواع سبزی خشک، سورت وبسته بندی انجیر، انواع ترشیجات، صنایع دستی، تابلو فرش، چرم دوزی، ... فعالیت دارد.

3-    لطفا درباره میزان تسهیلات پرداختی به سهام داران از ابتدا تاکنون آماری ارائه بفرمائید.

تسهیلات پرداختی از ابتدای تاسیس صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی وثوق استهبان تاکنون حدود 15800میلیون ریال طی 271 فقره بوده است.

4-    درباره برنامه های آینده صندوق توضیح دهید.

تبدیل فعالیتهای سنتی و دستی به کارگاه های کوچک خانگی دارای مجوز در هر روستا مهم ترین برنامه ما در زیربخش های مختلف است.

5-    مهم ترین مشکلات بخش کشاورزی در حوزه زنان چیست؟ راهکار خروج از این مسائل به نظر شما چیست؟

دسترسی بدون واسطه به بازار برای کسب سود بیشتر از جمله اهداف آینده ما در صندوق زنان وثوق استهبان است که در صورت برگزاری جلسات هماهنگی توسط شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی زودتر به این هدف نائل گردیم.

6-    صندوق های زنان چه تاثیری بر بخش کشاورزی آن روستا داشته است؟

جلوگیری از مهاجرت و انگیزه بیشتر زنان برای دریافت تسهیلات و توسعه فعالیتهای خود مهم نقش صندوق زنان استهبان در روستاها و این شهرستان بوده است.

7-    نقش زنان در صندوق آیا تنها به عنوان فعال حوزه کشاورزی است یا دست به نوآوری هم زده اند؟ چگونه؟

با توجه به خشکسالی اخیر، آموزشهای مناسب با توجه  به استعداد منطقه جهت توسعه فعالیت زنان در سایر حوزه ها داده می شود.

8-    آیا صندوق زنان می تواند تاثیر بسزایی در بخش کشاورزی به غیر توانمندسازی زنان داشته باشد؟

رشد اقتصاد خانواده،توسعه روستا و تولید محصول سالم و ارگانیک و در نهایت کمک به جامعه از جمله نقش هایی که صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی وثوق استهبان با فعالیت در حوزه کشاورزی می تواند در این  جامعه ایفا کند.                  



© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به " شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی" میباشد.