چاپ مطلب
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۱۰/۱۳ www.sfida.ir

حمایت های مالی و تسهیلاتی از تشکل های تولیدی، مهمترین سیاست صندوق استان ایلام


مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان ایلام گفت: حمایت های مالی و تسهیلاتی از تشکل های تولیدی، بخش مهمی از سیاست حمایتی صندوق از صنعت کشاورزی، دامپروری، مرغداری و.... استفاده از پتانسیل های این صنعت ها بوده که باعث رونق در بخش کشاورزی شده و زمینه اشتغالزایی را در این بخش ها فراهم کرده است.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی، امین زمانی، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان ایلام گفت: این صندوق به عنوان یک نهاد مالی و اعتباری در راستای تقویت و توسعه تشکل های بخش کشاورزی درمسیری قرارگرفته که می توان به پیشرفت های اقتصادی چشم گیرآن با همکاری وتشریک مساعی تشکل های تولیدی سهامدار امیدوار شد زیرا که اهمیت تعاونی های سرمایه گذار صندوق به عنوان یک نهاد مردمی و برخوردار ازخصوصیات واحدهای تولیدی دارای ارزشهای اجتماعی زیادی می باشد  ومی تواند با تلاش های جمعی و گروهی اعضاء تشکیل دهنده و حمایتهای صندوق به اهداف مشترک مورد نظرکه همان خودکفایی در بخش های تولیدی است نایل آید.

وی افزود: حمایت های مالی و تسهیلاتی از اتحادیه تعاونی های عشایری استان در امرخرید عمده جو داخلی با استفاده از تخفیفات ویژه در هنگام عرضه محصول تولیدی توسط کشاورزان استان به مبلغ ده میلیارد ریال، همکاری با اتحادیه مرغداران استان و حمایت مادی از آنان در امر زنجیره تولید باعنایت به مصارف فراورده ای تولیدی درجهت تنظیم بازاروجلوگیری ازافزایش قیمت نیز از دیگر فعالیت ها بوده است.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان ایلام نبود سرمایه کافی و عدم توانایی تشکلها در تامین اعتبارات مورد نیاز را از ویژگی های  توسعه نیافتگی در بخش کشاورزی عنوان کرد و اظهار داشت: ایجاد صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی این مشکل تا حدودی رفع و کشاورزان و تولید کنندگان با اطمینان خاطر و به پشتوانه صندوق به روند فعالیت تولیدی خود ادامه می دهند. چنانچه شرکت های تعاونی زنان و سایر تشکل های کوچک وجوه اندک پس انداز شده خود را در صندوق استان متمرکز کرده و با بکار انداحتن وجوه سرمایه گذاری درصندوق ازتسهیلات لازم جهت تامین اعتبارمورد نیاز اقتصاد روستایی بهره مند شده اند.

زمانی با بیان اینکه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی با ایجاد زمینه سالم اقتصادی توانسته است با پرداخت وام های کوتاه مدت و کم بهره به تشکل های تولیدی دست وام دهندگان خصوصی و موسسات را از سر تولیدکنندگان کم و بار سنگین بهره های طاقت فرسای بانکی را از طبقه تولیدکنندگان کوتاه کند، افزود: صرفه جویی های حاصله از بهرهای بانکی مجددا صرف  تولیدات کشاورزی شده است. همچنین صندوق توانسته است رابطه سالمی بین اعضاء و بانکهای استان از لحاظ رفع نیازمندهای اعتباری اعضاء ایجاد به طوری که وامهای کوتاه مدت و متوسط از بانکهای خصوصی و دولتی اخذ و آنها را برای امورتولید دراختیار اعضاء قرار دهد.

وی درباره اینکه صندوق با تجمیع سرمایه های اندک اعضاء و حمایتهای مالی و تسهیلاتی خود سرمایه های پراکنده و سرگردان جامعه را با استفاده از منابع و امکانات موجود در صندوق متمرکز و در خدمت تولید و شکوفایی اقتصادی استان در اختیار تولید کنندگان قرار داده است، تصریح کرد: هدف از تشکیل صندوق استان تجمیع سرمایه ها تولیدی محصولات کشاورزی و تامین نهاده های مشترک کشاورزی و دامی به صورت عمده با استفاده از تحقیقات ویژه در خرید و هماهنگی و هم افزایی دربازاریابی وفروش محصولات کشاورزان است که در این راستا چندین واحد تولیدی و مرغداری و گاوداری شیری نیمه تعطیل با ظرفیت پایین به علت نداشتن نقدینگی کافی با اختصاص اعتبار از منابع صندوق به این واحدها به مبلغ دوازده میلیارد ریال دوباره فعال شدند.  

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان ایلام یکی از راهکارهای مهم صندوق برای مقابله با مشکلات تولیدکنندگان را حمایت فوری و بی چون و چرای صندوق از کشاورزان و سرمایه گذاران بیان کرد و اظهار داشت: تولیدکنندگان در عرصه های مختلف تولیدی نقش تعیین کننده ای در افزایش تولید، اشتغالزایی، ایجاد امنیت غذایی دارند، بنابراین حمایت های مالی و تسهیلاتی به تعاونی کشت و صنعت و فراوری بذر مهران دشت به منظور ارتقاء کمی و کیفی بذورهای تولیدی استاندارد وگواهی شده درجهت افزایش تولید در واحد سطح به مبلغ سه میلیارد ریال انجام شده است.

زمانی درباره مهمترین فعالیت های صندوق در حمایت مالی و پولی از تعاونی های مرغداران برای تولید محصولات غذایی گفت: کاهش ضایعات محصولات در مراحل تولید و عرضه و توانمندسازی این اقشار تولیدی در راستای حضور و ایفای نقش موثر خود در امر توسعه پایدار متناسب با شرایط و ظرفیت های موجود تاسیسات درخصوص پیشرفت اقتصاد در روستاها و افزایش نرخ رشد تولیدی است.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان ایلام درباره مساعدت در شرایط بحرانی و کمبود نقدینگی به تعاونیهای گاوداران، مرغداران، پرواربندان از اعتبارات داخلی صندوق به صورت اضطراری دو ماهه، شش میلیارد ریال خبر داد و گفت: پرداخت هشتاد میلیارد ریال تسهیلات عادی با کارمزد چهار درصد در سال به کشاورزان، دامداران، آبزی پروران، مرغداران و سایر تولیدکنندگان طی هشت ماه گذشته و هزینه کرد آن در بخش های مختلف زراعت باغبانی و سایر محصولات تولیدی از دیگر فعالیت های اثربخش ما بوده است.

زمانی با اشاره به تنوع محصولات کشاورزی استان و دارا بودن شرایط اقلیمی مناسب اظهار داشت: صندوق در این راستا تلاش کرده تا با تامین نقدینگی برای تولیدکنندگان از حداکثر ظرفیت های موجود بهره ببرد. چنانچه هم اکنون دو میلیارد ریال تسهیلات اضطراری 45 روزه به کارخانه خوراک دام عشایر در راستای تولید مواد علوفه ای بلاخص کنسانتره دامی برای دامداران عشایر و مساعدت در امر بالا بردن ظرفیت تولید کارخانه تخصیص داده است.

وی با بیان اینکه صنعت مرغداری در استان با توجه به حمایت های مالی و تسهیلاتی صندوق از رشد قابل قبولی برخوردار بوده است, گفت:  هم اکنون مرغداران این استان مازاد تولیدی را به استان های همجوار صادر می کنند، ولی واردات بی رویه مرغ به کشور هم باعث کاهش شدید قیمت مرغ شد و هم مازاد مرغ های تولیدی روی دست مرغداران مانده و این صنعت را با چالشی بزرگ روبرو ساخته است.

زمانی یکی از برنامه های محوری صندوق را توسعه و تقویت نظام های بهره برداری و اقتصادی کردن تولیدات کشاورزی در قالب تشکل ها و ساماندهی نظامهای بهره برداری کشاورزان برای افزایش تولید در واحد سطح بیان کرد و افزود: صندوق در چنان وضعی قرار دارد که توانسته است عوامل تولید را به نحو مطلوبی پوشش داده و در نتیجه با هماهنگ ساختن تشکل ها و امکانات موجود حداکثر بهره برداری را از سرمایه گذاری انجام یافته به عمل آورد که این امر خود سبب کاهش هزینه های تولید و افزایش درآمد تشکلها شده است.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان ایلام درباره عضویت تشکل های تولیدی در صندوق استان و حمایت همه جانبه صندوق از آنان گفت: این تشکل ها توانسته اند به یکنواخت سازی عرضه محصولات کشاورزی بپردازند که این امر منجر به ثبات قیمت محصولات تولیدی، بازاریابی بهتر و جلوگیری از هدر رفتن میزان زیادی از محصولات آنان شده است.

 

وی کاهش تشریفات زائد دست و پاگیر برای اخذ تسهیلات درمقایسه با سایر موسسات مالی و اعتباری را مهم ترین مزیت صندوق عنوان و تصریح کرد: صندوق به عنوان بازوی توانمند مالی و اعتباری برای توسعه بخش کشاورزی و افزایش تولید در کنار تولید کنندگان مردم نهاد ایستاده و آنان را درامر تسهیلات مورد نیاز یاری می کند. درحالی که انتظار بهره برداران برای دریافت تسهیلات بانکی در بهترین بانک ها 6ماه است، صندوق در زمانی بسیار محدود و یک روزه آن هم با کارمزد چهاردرصد درسال تسهیلات مورد نیاز تشکل های بخش کشاورزی را تامین و در اختیار آنان قرار میدهد.



© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به " شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی" میباشد.